voetbalzone

Malawi-bondscoach Phiri wil 'de wereld gaan verrassen'

Bart Kruyt12 jan 2010, 07:00
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2010, 07:00
Advertentie

Malawi begon haar toernooi om de Afrika Cup met een verrassende overwinning. Het sterker geachte Algerije werd maandagmiddag met 3-0 geklopt, waardoor tegenstanders nu weten dat Malawi een tegenstander is om rekening mee te houden. “Als we dit vast kunnen houden, kunnen we de wereld verrassen”, sprak Malawi’s bondscoach Kinnah Phiri.

/

De keuzeheer weet dat zijn ploeg geen reële kandidaat is voor de eindzege, maar Phiri sluit niets uit. “Ik feliciteer mijn spelers met deze zege, want ze hebben erg goed gespeeld”, stak hij de loftrompet. “We hebben ons goed voorbereid op dit toernooi en daar plukken we nu de vruchten van. Dit is pas de eerste wedstrijd, we hebben er nog twee te gaan, maar we zijn goed op weg.”

Voor Malawi betekende het de eerste zege ooit op de Afrika Cup. “Mijn spelers hebben nooit in de wedstrijd gezeten”, baalde de Algerijnse bondscoach Rabah Saadane. “Ik feliciteer Malawi, want ze hebben deze overwinning verdiend. Ze speelden simpel, goed voetbal en hebben ons een lesje geleerd.”

Bezig met laden …