Malen scoort uit ingestudeerde variant en krijgt chocolademunten op zijn dak

Jeroen van Poppel20 jan 2024, 15:22
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:18

Borussia Dortmund is zaterdagmiddag al vroeg op voorsprong gekomen tegen FC Köln. De ploeg van Edin Terzic verraste de thuisploeg in de twaalfde minuut met een slim genomen hoekschop. Julian Brandt legde de corner laag neer rond de strafschopstip, waar Donyell Malen plots klaarstond om af te drukken: 0-1.

De thuissupporters konden zich na het vroege tegendoelpunt van Malen niet beheersen en gooiden een lading chocolademunten op het veld. Dat heeft te maken met de plannen van de Deutsche Fussball Liga (DFL) om een deel van de uitzendrechten van de Bundesliga en 2. Bundesliga voor één miljard euro te verkopen aan een investeerder.

In december waren ook al bij diverse wedstrijden protesten tegen de plannen van de DFL. De wedstrijd FC Köln - Dortmund lag zeven minuten stil door de chocolademunten die werden gegooid. In de tussentijd maakten stewards het veld vrij.