Malki, Németh en Ramzi loodsen Roda JC weg van laatste plaats

Erik van Dam01 sep 2012, 20:36
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2012, 20:36

Roda JC heeft de laatste plaats in de Eredivisie zaterdagavond verlaten. Op eigen veld werd Willem II met 3-0 verslagen dankzij doelpunten van Sanharib Malki, Krisztián Németh en Adil Ramzi. De aanvallers scoorden voor en na rust ieder een keer en bezorgden hun team daarmee de eerste zege van het seizoen 2012/13. Voor Willem II was het juist het tweede verlies op rij, na de 0-2 van vorige week tegen Vitesse. Na de interlandonderbreking wacht een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

/

Voor rust nam Roda JC voor eigen publiek het heft in handen. Al na vier minuten verzond Guus Hupperts een goede pass naar het midden, waar Malki net niet bij de bal kon komen en de kans dus moest laten schieten. Later in de eerste helft zou de Syriër alsnog zijn goal meepakken. Teamgenoot Mitchell Donald liet tevoren nog een mogelijkheid liggen met een schot, dat hard tegen de boarding achter het doel vloog.

Willem II creëerde één prima kans. Virgil Misidjan ging echter naar de grond in de hoop een strafschop te krijgen van Tom van Sichem, maar die werkte daar niet aan mee. De Tricolores lieten Roda JC verder het spel maken en kwamen uit een dood spelmoment op achterstand. Rob Wielaert kopte uit een hoekschop de bal op David Meul en in de rebound was Malki er als de kippen bij om met de knie te scoren. De Syriër bleef zijn hoge moyenne trouw en maakte zijn 27e treffer in zijn 37e duel voor Roda.

/

In de tweede helft hield het spelbeeld van voor rust aan, al moet gezegd worden dat Willem II wel meer aandrong. De eenzame spits Aurélien Joachim werd echter te weinig gevonden en deed zich een interessante aanval voor, dan ging er telkens iets mis. Roda JC bleef vanuit de tweede lijn gevaarlijk via schoten van Wielaert en Donald. Ruud Brood liet Amin Affane, de achttienjarige huurling van Chelsea, verdienstelijk invallen.

Uit een vrije trap van de Zweedse jongeling was het een zomeraankoop die de tweede treffer van de avond maakte. Németh kopte zijlings binnen achter de uit zijn doel gekomen Meul en gooide de wedstrijd daarmee in het slot. Willem II vervolgde de ontmoeting vervolgens met tien man omdat Jordens Peters tien minuten voor tijd zijn tweede geel pakte. Direct buitte Roda JC de man meer-situatie uit: Ramzi tikte binnen nadat Meul probeerde Malki het scoren te beletten. Kansen op een nog ruimere marge werden niet meer benut.