voetbalzone

Mallorca-aanvoerder Marti: 'De UEFA speelt een vies spelletje'

Daniel Cabot Kerkdijk01 aug 2010, 21:58
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2010, 21:58
Advertentie

Bij Real Mallorca is men niet gelukkig met de Europese voetbalbond UEFA. De Spaanse ploeg eindigde in het afgelopen seizoen als vijfde in de Primera División en plaatste zich daarmee voor Europees voetbal, maar werd door de UEFA uitgesloten van deelname vanwege de financiële problemen van de club. “Het is een vies spelletje”, zei aanvoerder Pep Lluis Marti.

Mallorca begrijpt niet dat andere clubs met financiële problemen wel mee mogen doen aan de Europa League, maar Mallorca niet. Een hoger beroep tegen de straf heeft echter niets uitgehaald. De Spanjaarden proberen de beslissing nog aan te vechten bij de CAS, maar Marti houdt er al rekening mee dat hij volgend jaar niet in Europa zal uitkomen.

“Het elftal voelt zich verdrietig en kwaad”, zei de aanvoerder van Mallorca. “De UEFA heeft een vies spelletje gespeeld. We voelen ons machteloos en zijn teleurgesteld in het rechtssysteem van de UEFA en het gebrek aan sportiviteit. We hebben vorig jaar 38 wedstrijden geknokt om Europees voetbal te halen, maar nu lijkt het voor niets te zijn geweest.”

Bezig met laden …