voetbalzone

Mallorca blijft vechten voor Europees ticket en schrijft Platini

Bart Kruyt28 jul 2010, 19:33
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2010, 19:33
Advertentie

Real Mallorca doet er alles aan om haar Europese ticket terug te krijgen. De eilandbewoners eindigden in het afgelopen seizoen als vijfde, maar omdat zij de financiën niet op orde hebben liet de UEFA de club niet toe tot de Europa League. Nummer zeven Villarreal nam het plaatsbewijs over, maar Mallorca legt zich daar niet zomaar bij neer.

/

De equipe is reeds in hoger beroep gegaan tegen de beslissing van de UEFA en heeft nu in een open brief een beroep gedaan op UEFA-voorzitter Michel Platini. ''Onze club heeft problemen, maar wie heeft dat dezer dagen niet?'', claimt Mallorca, afgelopen zondag nog de tegenstander van Feyenoord in de afscheidswedstrijd van Giovanni van Bronckhorst.

De club kampt met een schuld van 85 miljoen euro, maar Mallorca stelt dat er meer Europese clubs met dit soort schulden te maken hebben. Volgens de eilandbewoners durft de Europese voetbalbond alleen kleinere clubs te straffen voor financiële problemen. ''We geloven dat het gemakkelijker is voor de UEFA om middelmatige clubs uit te sluiten", valt te lezen in de brief aan Platini.

Bezig met laden …