voetbalzone

Mallorca brult van woede: 'De grensrechter verzon de buitenspelsituatie'

Daniel Cabot Kerkdijk15 jan 2012, 06:45
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2012, 06:45
Advertentie

Heel Real Mallorca was zaterdagavond niet te spreken over het optreden van Pedro Pérez Montero in het thuisduel met Real Madrid (1-2 verlies). Bij een stand van 1-0 werd een doelpunt van Victor vanwege buitenspel afgekeurd. De aanvaller startte zijn actie echter vanaf zijn eigen speelhelft en zodoende had het doelpunt nimmer afgekeurd mogen worden. In het restant van het duel scoorde Real Madrid tweemaal en na afloop was de kritiek op Pérez Montero dan ook niet mals.

"Natuurlijk is de scheidsrechter ook iemand van vlees en bloed en iedereen maakt fouten", vertelde Mallorca-coach Joaquin Caparrós na afloop van het duel aan diverse Spaanse media. "Maar dit is wel een hele grote fout. Op dat moment stond ik er beter voor dan de grensrechter. Het is onmogelijk dat ze buitenspel hebben kunnen waarnemen. Nu wordt er door jullie meer over het reactievermogen van Real Madrid gepraat dan over het onterecht afgekeurde doelpunt van Victor."

Iván Ramis was woedend na afloop. "We stappen met opgeheven hoofd van het veld", verklaarde de verdediger. "We hebben zowel defensief als offensief goed gespeeld. Maar ik kan nog steeds niet geloven dat het doelpunt van Victor is afgekeurd. De scheidsrechter kon het helemaal niet goed zien en de grensrechter heeft die buitenspelsituatie verzonnen. Verder was er ook nog een handsbal in het strafschopgebied van Real Madrid. De arbitrage was doorslaggevend."

Bezig met laden …