Mallorca verliest met De Guzman in Bilbao, debuut Sarpong uitgesteld

Daniel Cabot Kerkdijk21 sep 2010, 21:50
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2010, 21:50

Real Mallorca heeft haar overwinning van afgelopen zaterdag op Osasuna geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg van Michael Laudrup verloor dinsdagavond van Athletic Bilbao. Jonathan de Guzman stond negentig minuten op het veld en was net als zijn ploeggenoten niet bijzonder op dreef. Real Sociedad ging tegelijkertijd onderuit bij Osasuna. Jeffrey Sarpong, die voor het eerst bij de wedstrijdselectie zat, bleef negentig minuten lang bij Real op de reservebank.

/

Athletic Bilbao - Real Mallorca 3-0
De eerste helft in San Mamés werd gekenmerkt door weinig verheffend spel en een minimaal aantal kansen, maar de thuisploeg kwam op slag van rust op voorsprong. Een voorzet van David López vanaf rechts belandde pardoes achter doelman Dudu Aouate: 1-0. Even daarvoor had de Israëliër nog uitstekend gereageerd op een inzet van middenvelder Igor Martínez.

Na ruim een uur spelen vergrootte Athletic haar voorsprong. Een kopbal van Fernando Llorente ging tegen de hand van Nunes en Mikel San José schoot raak vanaf elf meter: 2-0. Iñigo Pérez bepaalde ver in blessuretijd de eindstand. De Guzman stond centraal op het middenveld samen met Pep Marti. Afgelopen zondag acteerde de ex-Feyenooder meer als aanvallende middenvelder.

Osasuna - Real Sociedad 3-1
Na een kwartier spelen namen de bezoekers de leiding. Francisco Puñal kopte een verre uittrap van doelman Claudio Bravo naar achteren en Raúl Tamudo profiteerde van de onachtzaamheid: 0-1. Osasuna trok de wedstrijd daarna naar zich toe. Met een rake kopbal plaatste Walter Pandiani de gelijkmaker op het scorebord en nog voor rust betekende een knappe hakbal van Javier Camuñas de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd kopte invaller Carlos Aranda uit een moeilijke hoek raak: 3-1.