Malmö FF kroont zich zes jaar na dato weer Zweeds landskampioen

Daniel Cabot Kerkdijk07 nov 2010, 18:11
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2010, 18:11

Malmö FF, de werkgever van Rick Kruys, heeft de zestiende landstitel uit haar historie gewonnen. Na de 2-0 zege op Mjallby op de laatste speeldag van de Allsvenskan, de Zweedse competitie, was de titel een feit. Voor Helsingborgs IF, dat als gedeeld koploper aan de dertigste speeldag was begonnen, was het een hard gelag.

Jiloan Hamad opende na zeventien minuten de score na voorbereidend werk van Daniel Larsson, die ook aan de basis stond van de 2-0 van Agon Mehmeti op slag van rust. Na afloop van de wedstrijd stormden honderden supporters van Malmö, dat in 2004 voor het laatst kampioen was geworden, het veld op.

Helsingborgs IF kwam zondag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Kalmar FF en eindigt op twee punten van Malmö, dat sowieso een beter doelsaldo had. Orebro eindigde als derde en de landskampioen van afgelopen seizoen, AIK, moest genoegen nemen met een teleurstellende elfde plek.