voetbalzone

'Man City bereidt RVP-bod voor en wil pikant duel in Azië voorkomen'

Daniel Cabot Kerkdijk15 jul 2012, 00:15
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2012, 00:15
Advertentie

Manchester City gaat een dezer dagen een formeel en flink bod op Robin van Persie uitbrengen, zo schrijven diverse Britse media. De aanvaller hervat maandag de trainingen bij Arsenal en zal volgende week zaterdag in principe naar Maleisië meegaan, waar hij op 27 juli wellicht tegen nota bene Manchester City in actie komt. De Nederlander gaf onlangs aan dat hij zijn contract niet wil verlengen.

/

Manager Arsène Wenger hoopt Van Persie zo snel mogelijk op andere gedachten te brengen, maar zal er tegelijkertijd alles aan doen om de voorbereiding op komend seizoen optimaal te laten verlopen. Zaterdag vertrekt Arsenal naar Azië, waar een Maleisisch elftal (24 juli), Manchester City (27 juli) en Kitchee FC (29 juli) de tegenstanders zullen zijn. Het is onduidelijk of Wenger van plan is om Van Persie tegen Man City in te zetten, indien de Nederlander niet voor die tijd van de hand is gedaan.

Samir Nasri zat een jaar geleden in een soortgelijke situatie. De middenvelder, die op dat moment ook nog maar een contract voor een jaar had, maakte eveneens deel uit van de tournee en speelde zelfs de eerste competitiewedstrijd tegen Liverpool. Daarna kwam zijn transfer naar Manchester City alsnog rond. Wenger geeft de continuïteit van Van Persie niet op en zal enkele gesprekken met zijn captain voeren.

/

Een blessure of een serieus bod van een geïnteresseerde club kan ertoe leiden dat Arsenal besluit om Van Persie niet mee te nemen naar Azië. De Londense club wil naar verluidt minimaal 22 miljoen euro voor de 28-jarige aanvaller, terwijl men in de Eastlands aan een bod van zeventien á achttien miljoen euro denkt. Als hij Citizen wordt, speelt hij op 27 juli hoe dan ook niet tegen Arsenal. De landskampioen hoopt een dezer dagen de overstap van Emmanuel Adebayor naar Tottenham Hotspur af te ronden. The Citizens zullen voor de Togolees, een van de grootverdieners in het Etihad Stadium, ongeveer zes miljoen euro vangen. Als AC Milan na de eventuele verkoop van Zlatan Ibrahimovic serieus wordt voor Carlos Tévez, komt er nog meer geld vrij.

Theo Walcott, die net als Van Persie een contract tot medio 2013 heeft, gaat sowieso mee op tournee door Azië. Dat geldt niet voor Nicklas Bendtner, Andriy Arshavin en Sébastien Squillaci. Het drietal wordt zeer waarschijnlijk thuisgelaten, daar Arsenal probeert om een nieuwe werkgever te vinden. De afgelopen uren wordt de Londense club (weer) met Paulo Henrique Ganso (Santos), Yann M'Vila (Stade Rennes) en Ibrahim Afellay (Barcelona) in verband gebracht.

Bezig met laden …