Man City boft, briljante Suárez maakt weer hattrick bij Norwich

Bart Kruyt29 sep 2012, 17:52
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2012, 17:52

Manchester City heeft een einde gemaakt aan een slechte reeks. De ploeg van Roberto Mancini wist al vijf wedstrijden op rij niet meer te winnen (competitie, Champions League en League Cup) en ook zaterdagmiddag leek City punten te gaan morsen, uit bij Fulham. Een laat doelpunt van Edin Dzeko bezorgde the Citizens echter toch nog de volle buit: 1-2. Liverpool boekte op overtuigende wijze de eerste overwinning van het seizoen (2-5) en had dat te danken aan Luis Suárez, die zich als een vis in het water voelt op Carrow Road. De aanvaller maakte vorig seizoen al een hattrick in de uitwedstrijd tegen Norwich City en deed dit zaterdag opnieuw, waardoor hij nu liefst dertig procent van zijn competitiegoals (zes van de twintig) heeft gemaakt bij Norwich.

/

Fulham - Manchester City 1-2
Manchester City schreef zaterdag geschiedenis, maar of het daar gelukkig mee zal zijn? De ploeg van Mancini kwam op bezoek bij Fulham na tien minuten op achterstand door een benutte penalty van Mladen Petric, gegeven na een overtreding van Pablo Zabaleta op John Arne Riise, en daardoor werd City de eerste Engelse landskampioen ooit die in de eerste zes wedstrijden van het nieuwe seizoen een tegengoal moest incasseren. Petric had kort na zijn penalty ook de tweede van de middag kunnen maken, maar na een pass van Hugo Rodallega schoot hij over, waardoor City met de schrik vrijkwam. De bezoekers leken na deze kans eindelijk wakker en Sergio Agüero kreeg een enorme kans op de gelijkmaker, maar geheel vrijstaand bij de tweede paal kopte el Kun naast.

De druk van City nam toe en Mark Schwarzer voorkwam nog een zeker lijkend doelpunt van Carlos Tévez, maar hij kon niet verhinderen dat Agüero er even later alsnog 1-1 van maakte. Schwarzer had nog een uitstekende redding in huis bij een inzet van David Silva, maar Agüero tikte vervolgens de rebound binnen. City ging in de tweede helft op zoek naar meer, maar de eerste kans was voor Brede Hangeland, die de bal op aangeven van Bryan Ruiz maar net naast werkte. Aan de overkant kopte ook Agüero net naast, voordat Ruiz namens Fulham Joe Hart weer aan het werk zette. Het duel op Craven Cottage golfde op en neer en leek in evenwicht te gaan eindigen, maar kort voor tijd trok City toch aan het langste eind. Riise verdedigde slecht uit, waarna Dzeko in een keer raak schoot.

/

Norwich City - Liverpool 2-5
Vorig seizoen was Suárez al de grote man bij Liverpool op Carrow Road en zaterdagmiddag was het weer raak. Hij had maar 67 seconden nodig om de score te openen: na een mislukte pass van Glen Johnson op Nuri Sahin kon Suárez de bal oppikken, waarna hij laag binnenschoot. Liverpool startte dus goed en verdubbelde nog binnen de eerste vijf minuten bijna de marge, toen Daniel Agger over kopte. Aan de overkant was de eerste kans voor Norwich in de tiende minuut voor Simeon Jackson, die zag dat José Reina zijn inzet met hulp van de paal buiten het doel hield. Het was een grote kans voor Norwich, maar een spaarzame. Liverpool was de bovenliggende partij en na ruim twintig minuten had Suárez een penalty verdiend, maar zijn reputatie zat hem weer dwars.

Aan de overkant ramde Jackson de bal met een volley over, voordat Liverpool weer doorbrak en John Ruddy een treffer van Steven Gerrard moest voorkomen. Suárez miste hierna nog een grote kans, maar maakte deze misser een halve minuut later goed, toen verdediger Michael Turner treuzelde en de Uruguayaan de bal afpakte. Suárez tikte de bal vervolgens door de benen van Turner en passeerde Ruddy. Liverpool nam de voorsprong mee de rust in en ontsnapte kort na de thee, toen Robert Snodgrass op de doellijn de aansluitingstreffer van Andrew Surman voorkwam. Aan de overkant tikte Sahin vervolgens op aangeven van Suárez de 0-3 binnen, waarna de aanvaller tien minuten na rust ook de 0-4 binnenschoot. Steve Morison mocht na een fout van Reina de eer nog redden voor Norwich, maar Gerrard maakte er snel weer 1-5 van, voordat Grant Holt het slotakkoord verzorgde: 2-5.

/

Stoke City - Swansea City 2-0
Liefst vijf thuisduels op rij kwam Stoke City niet verder dan een remise, maar zaterdag was Swansea City het slachtoffer van de dadendrang van the Potters. Peter Crouch kopte in de twaalfde minuut van dichtbij zijn vierde seizoenstreffer binnen en tien minuten voor rust volgde nummer vijf. De aanvaller profiteerde optimaal van gestuntel in de defensie van het team van Michael Laudrup en werkte de 2-0 achter Michel Vorm. Na de onderbreking maakte Swansea een betere indruk, maar niet voldoende om een aansluitingstreffer te maken. Jonathan de Guzman, Dwight Tiendalli en Kemy Agustien kwamen niet binnen de lijnen.

Reading - Newcastle United 2-2
De toeschouwers in het Madekski Stadium kregen een zeer slappe eerste helft voorgeschoteld. Alleen Pavel Pogrebnyak was in de eerste 45 minuten dicht bij een doelpunt: na een goede combinatie tussen Jobi McAnuff en Nicky Shorey kopte de Russische aanvaller op doel, maar Steve Harper werkte zijn inzet over de lat. Na een klein uur spelen vielen in amper drie minuten tijd drie goals. Na de openingstreffer van Jimmy Kebe in de 58e minuut zorgde Demba Ba een minuut later via een heerlijke volley voor de gelijkmaker. In de 62 minuut kopte Noel Hunt de 2-1 binnen, na een uitstekende voorzet van McAnuff, en een controversieel doelpunt van Ba in de 82e minuut (hij werkte de bal met zijn hand binnen) betekende vervolgens de 2-2. In de slotfase leek McAnuff na een individuele actie nog voor de 3-2 te zorgen, maar de paal stond een overwinning in de weg.

/

Everton - Southampton 3-1
Een fout van Tim Howard bij een hoekschop in de achtste minuut resulteerde in een vroege openingsgoal voor the Saints. Gastón Ramirez kopte simpel raak: 0-1. Jay Rodriguez liet vlak daarna een goede kans op de 0-2 liggen en Everton zorgde nog voor rust voor de ommekeer. In de 25e minuut schoot Leon Osman de bal hoog in het doel en daarna maakte Nikica Jelavic zijn negende en tiende doelpunt in de laatste elf wedstrijden, na goede acties van Kevin Mirallas en Seamus Coleman. Na de rust kwam de zege van the Toffees niet meer in gevaar en zodoende is het team van David Moyes al zeven thuisduels op rij in de Premier League ongeslagen.

Sunderland - Wigan Athletic 1-0
In de eerste helft vielen weliswaar geen doelpunten, maar beide teams kregen volop kansen om het scorebord in beweging te krijgen. Zo redde Simon Mignolet uitstekend op een inzet van ex-PSV'er Arouna Koné. In de vijf minuten na rust verprutste Wigan de wedstrijd. Na een grove tackle van Jordi Gomez op Danny Rose kon Howard Webb niets anders dan een rode kaart trekken en drie minuten later, in de vijftigste minuut, viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Steven Fletcher werkte een mislukt schot van James McClean achter doelman Ali Al-Habsi: 1-0. Voor Sunderland is het pas de eerste zege na twaalf wedstrijden zonder driepunter.