Man City en Arsenal profiteren van verlies inspiratieloos United

Erik van Dam11 apr 2012, 22:39
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2012, 22:39

Manchester United heeft zichzelf woensdag geen goede dienst bewezen. De kampioen bouwde de laatste weken de voorsprong op Manchester City uit, maar gaf niet thuis op bezoek bij Wigan Athletic. Dankzij Shaun Maloney won die ploeg met 1-0. City deed het veel beter en veegde thuis de vloer aan met WBA, mede door een treffer van Carlos Tévez (4-0). the Citizens staan nu op 74 punten, een aantal dat zij nog nooit haalden. Ook Arsenal kon lachen, want dat won na vroeg rood voor Sébastien Bassong bij Wolverhampton. Robin van Persie nam de eerste goal van de 0-3 uitslag op zich. Het was zijn 27ste competitiegoal van het seizoen.

/

Wigan Athletic - Manchester United 1-0
De recente reeks van Manchester United ten spijt incasseerden the Red Devils in het DW Stadium hun vierde nederlaag van dit seizoen. Wigan stak direct aanvallend van wal en James McArtur (schot geblokt), James McCarthy (redding David de Gea) en Maynor Figueroa, die te hoog mikte. Victor Moses zag een doelpunt uit een hoekschop van Maloney afgekeurd worden, omdat Gary Caldwell een overtreding beging op De Gea. United maakte weinig indruk, vond aanvalsduo Javier Hernández-Wayne Rooney te weinig en bood Wigan hoop op een treffer.

Die kwam er ook, vier minuten onderweg in de tweede helft. Wigan kwam net als voor rust beter uit de startblokken en greep de leiding via Maloney. Hij nam de bal aan na een kort genomen hoekschop, liep zijn tegenstander voorbij en joeg de bal toen met een fraaie draai binnen in de rechter bovenhoek. Het eerste doelpunt van Wigan tegen United sinds 561 minuten (mei 2009) bracht de kampioen van haar stuk. Sir Alex Ferguson wisselde snel Hernández en Rooney voor Danny Welbeck en Nani. Het gewenste effect sorteerde het niet: Wigan bleef beter en kwam via Moses nog bijna op 2-0, maar De Gea voorkwam dat. United gaat over drie dagen tegen Aston Villa op jacht naar eerherstel.

/

Manchester City - West Bromwich Albion 4-0
Het team van Roberto Mancini maakte voor rust een ijzersterke indruk en had minimaal drie keer kunnen scoren. Het bleef in de eerste helft echter bij één doelpunt, in de zesde minuut. Sergio Agüero werd niets in de weg gelegd toen hij zich over de bal ontfermde en zorgde met een laag schot van afstand voor de 1-0. Ben Foster had geen antwoord op de inzet van el Kun. Tévez liet een kans op de 2-0 liggen, Craig Dawson haalde een inzet van Micah Richards van de lijn en zodoende mocht WBA helemaal niet klagen over de ruststand in Manchester.

Na de onderbreking trok Manchester City het duel definitief naar zich toe. Op aangeven van Samir Nasri verdubbelde Agüero de voordelige marge: 2-0. De treffers in het Etihad Stadium volgden elkaar snel op. Na voorbereidend werk van Nasri en Agüero zorgde Tévez van dichtbij voor het derde doelpunt van de avond en daarna was David Silva aan de beurt. Jonas Olsson verspeelde de bal en op aangeven van Agüero maakte de Spanjaard de 4-0. Manchester City, dat geen schim was van de ploeg die zondag bij Arsenal verloor, nam daarna genoegen met de tussenstand.

/

Wolverhampton Wanderers - Arsenal 0-3
Arsenal deed wat het moest doen op bezoek bij the Wolves. De nummer laatst van de Premier League begon uitermate slecht en stond al na zeven minuten met een man minder op het veld. Bassong bracht Theo Walcott ten val in de zestien, waarna de verdediger de verdediger met rood van het veld moest en Arsenal een strafschop kreeg. Van Persie tekende vervolgens vanaf de stip voor zijn 45ste doelpunt in zijn laatste vijftig optredens in de Premier League. Bovendien betekende de vroege 0-1 de 150ste treffer in de clubloopbaan van de Rotterdammer. Twee minuten later fungeerde Van Persie via een één-twee als aangever bij de 0-2 van Theo Walcott.

De wedstrijd was daarmee al vroeg van alle spanning ontdaan en zonder zich al te veel in te spannen kon Arsenal vervolgens naar het eindsignaal voetballen. Na de pauze daalde de inzet van de gasten uit Londen zelfs naar een bedenkelijk niveau, maar desondanks zag Arsène Wenger zijn ploeg nog eenmaal tot scoren komen. Alexandre Song draaide weg van zijn tegenstander en bediende Yossi Benayoun op de rand van de zestien. Met een bekeken schot verzorgde de Israëliër de derde en laatste treffer van de avond in het Molineux.