voetbalzone

Man City en Wigan boeken benauwde zeges

22 mrt 2009, 17:10
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2009, 17:10
Advertentie
Manchester City en Wigan Athletic hebben zondagmiddag op moeizame wijze drie punten aan het totaal toegevoegd. Een doelpunt van Micah Richards verbloemde in het City of Manchester Stadium de (slappe) gemiste strafschop van Robinho, terwijl Wigan tot tweemaal toe de lat trof. Ben Watson zorgde bij The Latics alsnog voor opluchting. Sunderland speelde in Manchester vijf kwartier met tien man.



Manchester City - Sunderland 1-0
Het bezoek kreeg in de eerste twintig minuten direct twee tegenslagen te verwerken. George McCartney werd na een kwartier spelen met rood van het veld gestuurd na een overtreding op de doorgebroken Shaun Wright-Phillips en enkele minuten later ging de bal op de stip na een duidelijke overtreding van Steed Malbranque op Micah Richards. De zwakke inzet van Robinho was een makkelijke prooi voor Martin Fulop.

Met pijn en moeite slaagde Sunderland er in tot aan de rust geen tegentreffer te incasseren. Robinho en Valeri Bojinov, gesteund door Elano, waren een constante dreiging voor The Black Cats, maar het vizier stond bij de thuisploeg niet op scherp. Zowel Bojinov als Vincent Kompany faalden opzichtig in de afwerking.

Na een klein uur spelen viel het doelpunt alsnog. Uit een vrije trap van Elano kopte Richards het leer achter Fulop, al leek Robinho de bal op de lijn ook te raken. Elano had even later het duel voor eigen publiek móeten beslissen, maar de inzet van de Braziliaan ging ver naast. Een sterk optreden van Fulop in de slotfase voorkwam dat Robinho en Gelson Fernandes de zege van een ruimer scoreverloop voorzagen.



Wigan Athletic - Hull City 1-0
Een gebrek aan precisie leek Wigan op te gaan breken, maar zes minuten voor tijd moest Matt Duke alsnog capituleren. De doelman had een slap antwoord op een verre ingooi van Mario Melchiot en Ben Watson profiteerde onmiddellijk. Het doelpunt was gezien de verhoudingen binnen de krijtlijnen volledig verdiend. Eerdere inzetten van Maynor Figueroa en Hugo Rodallega namens Wigan troffen namelijk de lat.

De bezoekers uit Hull zaten in het JJB Stadium geen enkel moment in de wedstrijd en hadden slechts één goede kans. Na een hoekschop van Dean Morney kopte Manucho op doel maar doelman Chris Kirkland deed goed zijn werk. De lat voorkwam al na twee minuten een vroeg doelpunt van Figueroa, terwijl de Rodallega na een voorzet van Daniel de Ridder eveneens de lat trof. Watson zorgde alsnog voor gerechtigheid.
Bezig met laden …