voetbalzone

Man City gaat met negen (!) goals verschil naar finale

Bart Kruyt21 jan 2014, 21:34
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2014, 21:34
Advertentie

Manchester City is nog in de race voor vier hoofdprijzen in dit seizoen en staat in ieder geval al in de finale van de Capital One Cup. De ploeg van Manuel Pellegrini had in eigen huis al met 6-0 gewonnen van West Ham United en zette dinsdag in de return het laatste stapje. City won opnieuw, ditmaal met 0-3, mede dankzij twee goals van Álvaro Negredo. De Spanjaard heeft dit seizoen al 27 keer gescoord voor club en land; een keer meer dan Liverpool-ster Luis Suárez.

voetbalzone

Spannend was de wedstrijd na het duel in het Etihad Stadium natuurlijk al niet meer, maar toch begon City met een vrij sterke opstelling aan het duel van dinsdagavond. Negredo was een van de vaste krachten die startte en hij opende al na tweeënhalve minuut de score, door geheel vrijgelaten een uitstekende voorzet van Marcos Lopes binnen te koppen. West Ham leek kort hierna direct wat terug te doen, maar het doelpunt van Kevin Nolan werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Even later schoot Mohamed Diamé uit kansrijke positie naast.

West Ham probeerde er voor de eigen supporters nog wel wat van te maken, maar City kwam nog binnen het halfuur op 0-2. Bij zijn eerste kans stuitte Sergio Agüero nog op Jussi Jääskeläinen, maar kort daarna was het bij de tweede kans alsnog raak en ook nu was de jonge Marcos Lopes de aangever. De Portugees werd niet aangepakt en tikte de bal door naar Agüero, die ook niet echt werd aangevallen en zo de tweede treffer van de avond kon binnenprikken. Voor el Kun betekende het alweer zijn derde goal uit de laatste drie duels, sinds zijn terugkeer van een blessure.

Het doelpunt van Agüero haalde het laatste beetje gif dat over was wel uit de wedstrijd en City benaderde het restant van de eerste helft, een ruim kwartier, als een trainingspartijtje. Sam Allardyce bracht voor de tweede helft nog twee verse krachten in het veld, maar het mocht niet baten: City liep uit naar 0-3 via opnieuw Negredo, die de bal nu beheerst over Jääskeläinen wipte. Kort daarna kwam Stevan Jovetic in het veld bij City, zijn eerste optreden sinds 30 oktober, maar met de Montegrijn binnen de lijnen gebeurde er niet veel meer en 0-3 was zodoende de eindstand. Woensdag strijden Manchester United en Sunderland om het tweede finaleticket; the Black Cats staan met 1-2 voor.

Bezig met laden …