voetbalzone

'Man City heeft eerste optie op Twente-huurling Osei'

16 jul 2009, 10:06
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2009, 10:06
Advertentie
Een goed seizoen in dienst van FC Twente levert Ransford Osei mogelijk over een jaar een transfer naar Manchester City op. Volgens diverse Ghanese media heeft de Engelse club namelijk een eerste optie op de achttienjarige aanvaller. De club uit Enschede maakte woensdag bekend dat Osei wordt gehuurd van Maccabi Haifa.

Alhoewel het weekblad Voetbal International meent te weten dat FC Twente een optie tot koop heeft op Osei, maakt de club zelf via de officiële kanalen geen melding van die optie. Het contract van Osei, die eerder dit jaar topscorer werd tijdens het Afrikaans kampioenschap Onder-20, in Israël loopt nog twee seizoenen door.

Osei stond twee jaar geleden na een succesvolle stage in de Eastlands op het punt om Kessben voor Manchester City te verruilen. Door het uitblijven van een benodigde werkvergunning ging de overgang uiteindelijk niet door, maar wist Man City wel een eerste optie geldig tot medio 2012 op Osei te bemachtigen. Een jaar geleden kreeg de tiener na een verhuur een definitief contract bij de Israëlische club Maccabi Haifa.
Bezig met laden …