voetbalzone

Man City is dicht bij megatransfer van 100 miljoen: persoonlijk akkoord bereikt

Jonathan van Haaster25 jun 2023, 08:43
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2023, 08:43
Advertentie

Josko Gvardiol nadert een transfer naar Manchester City, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano zaterdagavond. De felbegeerde Kroaat heeft een persoonlijk akkoord gesloten met de kersverse winnaar van de treble. The Citizens moeten er nu nog uit zien te komen met RB Leipzig, dat minimaal honderd miljoen euro verlangt.

Gvardiol maakte in de zomer van 2021 de overstap van Dinamo Zagreb naar RB Leipzig, dat toentertijd een kleine negentien miljoen euro neertelde voor de centrumverdediger. Twee jaar later is Gvardiol uitgegroeid tot één van de betere verdedigers ter wereld. De Kroaat vormt bij Leipzig een gevreesd duo met Willy Orbán, maar met de naderende transfer van Gvardiol naar City lijkt daar een einde aan te komen. Romano schrijft dat City-manager Josep Guardiola zeer gecharmeerd is van Gvardiol. Leipzig hoopt hem te behouden, maar die kans lijkt klein. Bij een vertrek wil Leipzig van Gvardiol de duurste verdediger ooit maken. Momenteel staat dat record op naam van Harry Maguire, die in de zomer van 2019 naar Manchester United vertrok en Leicester City 87 miljoen euro opleverde.

voetbalzone

Met name tijdens het afgelopen WK liet Gvardiol zien een uitstekende verdediger te zijn. In de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen België was hij er meermaals voor verantwoordelijk dat onze zuiderburen niet tot scoren kwamen, waardoor Kroatië zich plaatste voor de achtste finales. Uiteindelijk reikte het team van bondscoach Zlatko Dalic tot de halve finales, waarin Argentinië met 3-0 te sterk bleek. Wel wisten de Kroaten de strijd om het brons te winnen van Marokko (2-1). Tijdens de Final Four van de Nations League was Gvardiol er niet bij wegens een buikwandblessure.

Zijn uitstekende WK leverde Gvardiol tijdens de afgelopen winterse transferperiode interesse op van Real Madrid. De Koninklijke raakte volgens Mundo Deportivo destijds overtuigd wegens de fysieke kwaliteiten en defensieve zekerheid overtuigd van Gvardiol. Van een transfer kwam het echter niet. Naar nu blijkt gaat Man City aan het langste eind trekken, mits het de onderhandelingen met Leipzig tot een goede einde brengt. Bij de club uit Manchester moet Gvardiol de concurrentiestrijd aangaan met onder meer Rúben Dias, Aymeric Laporte en Manuel Akanji.

Bezig met laden …