voetbalzone

Man City legt 45 miljoen euro op tafel voor Otamendi

Bart Kruyt20 aug 2015, 11:08
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2015, 11:08
Advertentie

Louis van Gaal moet definitief een streep door de naam van Nicolás Otamendi zetten. Het was eigenlijk al een paar dagen bekend dat de verdediger van Valencia naar Manchester City zou verkassen en donderdagochtend is deze transfer afgerond. City meldt op de officiële website van de club dat Otamendi zijn handtekening heeft gezet onder een contract voor vijf seizoenen.

voetbalzone

De Argentijns international is na Raheem Sterling en Fabian Delph de derde grote zomeraankoop van City en treft bij zijn nieuwe club landgenoten Sergio Agüero, Martin Demichelis en Pablo Zabaleta. City betaalt naar verluidt 45 miljoen euro voor de 27-jarige verdediger; eerder deze week werd nog beweerd dat Valencia de optie tot koop niet wilde lichten op Álvaro Negredo en dat Otamendi dus voor een schijntje naar Manchester kon overstappen, maar daar is geen sprake van.

“Nicolás was in het afgelopen seizoen misschien wel de beste verdediger van de Primera División”, zegt Manuel Pellegrini over zijn aanwinst, “dus natuurlijk ben ik blij dat hij nu bij ons speelt. Nicolás is een international bij een van de beste landenteams van de wereld en ik heb geen twijfel dat hij de juiste mentaliteit heeft om zijn weg te vinden in deze selectie.” Otamendi speelde slechts een seizoen voor Valencia en kwam daarvoor uit voor Atlético Mineiro, FC Porto en Vélez Sarsfield.


Bezig met laden …