voetbalzone

Man City ondanks prachtgoal De Jong opnieuw uit bekertoernooi

Thijs Post25 jan 2012, 21:39
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2012, 21:39
Advertentie

Manchester City is in de Premier League (met een voorsprong van drie punten op Manchester United) uitstekend bezig, maar in de bekertoernooien gaat het een stuk minder. De steenrijke club van coach Roberto Mancini werd uitgeschakeld in de Champions League, vond het Waterloo in de FA Cup en moest woensdagavond winnen in en tegen Liverpool om wel kans te blijven maken op de Carling Cup. Dat lukte niet: Liverpool domineerde en hield de bezoekers op 2-2, waardoor de uitoverwinning van 1-0 voldoende bleek om het in de finale op te nemen tegen Cardiff City.

/

Het was al de halve finale van het toernooi, maar voor Liverpool pas de eerste thuiswedstrijd. The Reds schaarden zich bij de laatste vier via uitwedstrijden tegen Exeter, Brighton, Stoke City en Chelsea. De ploeg van manager Kenny Dalglish was in ieder geval van zins het publiek op Anfield waar voor hun geld te geven, want Manchester City werd in de openingsfase met de rug tegen de muur gezet. De driemansverdediging van de bezoekers kon niet voorkomen dat José Enrique binnen vijf minuten een enorme kans kreeg: Aleksandar Kolarov ging in de fout, maar doelman Joe Hart kon nog net zijn voet zetten tegen de inzet van de Spaanse linksachter.

Voordat het offensief van de thuisploeg ging liggen week Craig Bellamy te ver uit naar de zijkant toen hij op Hart afstevende, terwijl een schot van Charlie Adam smoorde in de handen van de doelman. City, dat wel meer balbezit had, stelde daar maar weinig tegenover en kon sluitpost José Reina nauwelijks verontrusten. Dat gebeurde wel na een dik halfuur en toen was het direct raak. Dat David Silva de assist gaf mag geen wonder genoemd worden (de Spanjaard gaf in de Premier League al twaalf keer een beslissende pass), maar de doelpuntenmaker was wel een bijzondere: Nigel de Jong. De Jong scoort niet vaak en zo mooi als woensdagavond zal hij ze zelden gemaakt hebben, want de controleur werkte de bal van dik twintig meter op fabelachtige wijze in de kruising.

/

Het was pas zijn tweede treffer voor de club, maar binnen tien minuten werd de waarde van het doelpunt alweer geminimaliseerd. Liverpool zat namelijk niet bij de pakken neer en Daniel Agger schoot via het been van Micah Richards tegen de hand van de verdediger. Steven Gerrard faalde van elf meter nog nooit tegen Hart en deed dat ook nu niet: 1-1. Direct na de onderbreking trok Liverpool weer ten aanval en tot driemaal toe had de uitblinkende Hart een passend antwoord. De sluitpost hield een inzet van basisklant Dirk Kuyt tegen, tikte een schot van Martin Skrtel op prachtige wijze uit de kruising en werkte een volley van Stewart Downing (voorzet Kuyt) naast.

Het lukte Liverpool maar niet om Hart te passeren en dat leek fataal te worden, toen Edin Dzeko op aangeven van Kolarov de 1-2 tegen de touwen tikte. Dat was tegen de verhouding in: Manchester City schoot tot dat moment tweemaal op doel en beide pogingen waren raak. Lang duurde de vreugde van de bezoekers echter niet, want een uitstekende combinatie tussen Craig Bellamy en Glen Johnson werd door eerstgenoemde achter Hart gewerkt. Bellamy (nu met acht doelpunten in alle competities gedeeld clubtopscorer met Luis Suárez) schoot Liverpool zodoende naar de finale tegen Cardiff, waar hij in het seizoen 2010/11 nog op huurbasis speelde.

Bekijk hier de samenvatting:


Bezig met laden …