voetbalzone

Man City ondervindt Amerikaanse problemen door plannen routinier

Peter Nusselder29 dec 2014, 11:02
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2014, 11:02
Advertentie

New York City FC gaat in maart van start in de Major League Soccer en het was de bedoeling dat de dochterclub van Manchester City daarbij zou kunnen beschikken over Frank Lampard, die afgelopen zomer werd overgenomen van Chelsea. Het is echter de vraag of de middenvelder op korte termijn in New York te bewonderen zal zijn en daarvan ondervindt men in de Verenigde Staten consequenties.

voetbalzone

De verkoop van seizoenkaarten verliep tot voor kort naar behoren; van de 50.000 plaatsen die beschikbaar zijn in het Yankee Stadium, zullen ruim 11.000 stoelen hoe dan ook bezet zijn als New York City FC in de Noord-Amerikaanse competitie gaat voetballen. De verwachting was echter dat er in de aanloop naar de Kerstdagen een grote toename van verkochte jaarkaarten zou zijn, en dat is uitgebleven.

De Amerikanen zijn ervan overtuigd dat dit alles te maken heeft met Lampard, die waarschijnlijk langer dan aanvankelijk gepland in de Premier League actief blijft, melden Engelse media. Man City-trainer Manuel Pellegrini heeft al duidelijk gemaakt dat hij de routinier niet kwijt wil en ook de 36-jarige middenvelder zelf heeft laten doorschemeren dat hij graag nog even in Engeland blijft. De clubleiding in New York is daar bepaald niet blij mee.

Bezig met laden …