voetbalzone

Man City rekent af met Chelsea en mag terugkeren op Wembley

Matthijs van Laar14 apr 2013, 18:53
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2013, 18:53
Advertentie

Prolongatie van de landstitel zit er niet meer in voor Manchester City, maar de ploeg van Roberto Mancini heeft nog altijd kans op een hoofdprijs. Zondag wonnen the Citizens met 2-1 van Chelsea, waardoor zij zich over een aantal weken wederom op Wembley mogen melden voor de finale van de FA Cup. Tegenstander in die eindstrijd is Wigan Athletic, dat zich dankzij een zege op Millwall zaterdag al plaatste voor de finale. De apotheose van de Engelse bekerstrijd staat gepland op 11 mei.

/

Van spanning was geen sprake bij de spelers van Manchester City, die zich zichtbaar op hun gemak voelden in het zonnige Wembley Stadium. Met name de tridente voorin, Sergio Agüero, Samir Nasri en Carlos Tévez, was bij tijd en wijlen ongrijpbaar voor de defensie van Chelsea en combineerde er lustig op los. Het was dan ook niet verrassend dat een van die drie heren de score na een ruim halfuur spelen opende. Yaya Touré kon ongehinderd oprukken richting het Chelsea-doel, speelde af en zag vervolgens hoe Nasri de bal met enig geluk meekreeg. Oog-in-oog met Petr Cech bleef hij vervolgens wel ijzig koel: 0-1.

Chelsea, dat tot aan die treffer met name in aanvallend opzicht weinig had laten zien, beet vervolgens fel van zich af. Nog geen twee minuten na de openingsgoal leek Juan Mata namelijk de 1-1 binnen te schieten, maar zijn geplaatste inzet verdween net naast het doel van Costel Pantilimon. Het bleek een kortstondige opleving. City hield namelijk het betere van het spel en had zichzelf al voor rust moeten belonen met een tweede treffer. Cech werkte een voorzet van James Milner niet goed weg, waarna Vincent Kompany de bal voor het binnenschuiven had. De Belg mikte echter naast.

Na de pauze viel de 0-2 alsnog. Er was nog nauwelijks afgetrapt op Agüero toonde zijn onmetelijke klasse. De gedrongen spits timede perfect na een hoge voorzet van Gareth Barry en stuurde de bal met zijn voorhoofd naadloos richting de lange hoek. Cech kon niet meer doen dan toezien hoe het leer over hem heen in het doel viel. City dacht het duel vervolgens eenvoudig uit te kunnen spelen en aanvankelijk leek dat ook het geval. Chelsea kwam weliswaar naar voren, maar nog altijd oogde de ploeg van Roberto Mancini via snelle tegenstoten het gevaarlijkst.

Daar bracht Demba Ba halverwege de tweede helft abrupt verandering in. Aanvankelijk had de spits van Chelsea moeite om een lange trap van David Luiz onder controle te krijgen, maar in tweede instantie schoot hij alsnog met een halve omhaal knap in. Daarna werd het echt leuk: Pantilimon moest twee keer handelend optreden na pogingen van Mata en wederom Ba, maar voorkwam dat vlak na de aansluitingstreffer ook de gelijkmaker viel. In de slotfase ontplooide Chelsea nog wel een alles-of-niets-offensief om alsnog een verlenging uit het vuur te slepen, maar ondanks diverse hachelijke situaties voor het City-doel leverde dat niets meer op.

Bezig met laden …