voetbalzone

Man City stelt Pellegrini voor als nieuwe hoofdtrainer

Bart Kruyt14 jun 2013, 17:03
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2013, 17:03
Advertentie

Manchester City heeft de komst van Manuel Pellegrini als nieuwe hoofdtrainer van de club afgerond. The Citizens maken op de officiële website bekend dat de Chileen, die is overgenomen van Málaga, zijn handtekening heeft gezet onder een driejarig contract bij de club. Pellegrini is de opvolger van Roberto Mancini, die na een seizoen zonder prijzen werd ontslagen.

/

Het nieuws komt niet als een verrassing, want direct na het ontslag van Mancini werd Pellegrini al genoemd als meest waarschijnlijke opvolger. De Chileen vertelde kort voor het einde van het seizoen dat hij aan het einde van het voetbaljaar zou vertrekken bij Málaga en gaf vervolgens ook toe in gesprek te zijn met City. Toch duurde het lang voordat de club uit de industriestad Pellegrini kon voorstellen als nieuwe hoofdtrainer, maar vrijdag is de kogel dan toch door de kerk gegaan.

"Ik ben blij dat ik deze prachtige uitdaging aan kan gaan", reageerde Pellegrini op zijn aanstelling. "De club heeft een duidelijke visie voor het bereiken van successen, zowel op als buiten het veld, en ik ben blij dat ik daar een aandeel in mag hebben. Alles is hier aanwezig voor een mooie toekomst en ik kijk ernaar uit om met de getalenteerde selectie van City aan de slag te gaan." Die selectie werd voor de komst van Pellegrini overigens al versterkt met middenvelder Fernandinho en vleugelaanvaller Jesús Navas.

Voor de 59-jarige Pellegrini, die drie assistenten met zich meeneemt naar City, betekent het contract bij the Citizens een tweede kans in de top van het Europese voetbal. De Chileen was eerder al werkzaam als coach van Real Madrid, maar moest daar na een seizoen alweer plaatsmaken voor José Mourinho. In de afgelopen drie seizoenen stond Pellegrini aan het roer bij Málaga en met die club bereikte hij in het afgelopen voetbaljaar nog de kwartfinale van de Champions League.

Bezig met laden …