voetbalzone

'Man City toonde meer interesse dan wie dan ook, dat gaf de doorslag'

Daniel Cabot Kerkdijk21 jul 2013, 09:20
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2013, 09:20
Advertentie
/

Stevan Jovetic ondertekende afgelopen week een miljoenencontract met Manchester City en zodoende kreeg voetbalminnend Europa eindelijk duidelijkheid. De 23-jarige aanvaller genoot immers anderhalf jaar lang volop belangstelling. Voor 26 miljoen euro verlaat de Montenegrijns international de gelederen van Fiorentina voor die van het sterrenensemble van manager Manuel Pellegrini.

Jovetic werd sinds vorig jaar met onder meer Manchester City, Arsenal en Chelsea in verband gebracht, maar ook clubs uit Italië en Spanje hadden interesse. Het waren uiteindelijk the Citizens die alle betrokken partijen overtuigden. "Manchester City toonde al lange tijd interesse", erkent Jovetic. "Vorig jaar al. Ze toonden meer interesse dan wie dan ook, dat gaf de doorslag."

"Ze willen de landstitel en de Champions League winnen, ook dat is een reden waarom ik nu hier ben." Jovetic is ervan overtuigd dat hij ook in Engeland succesvol kan zijn. "Ik hoop vijftien à twintig keer te kunnen scoren, in alle competities. Ik heb in veel systemen gespeeld. Ik kan als spits spelen, achter de spits of op links." Jovetic was in 134 officiële duels voor Fiorentina goed voor 40 doelpunten.

Bezig met laden …