Man City wint van Swansea, Vorm per brancard veld af

Bart Kruyt27 okt 2012, 20:32
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2012, 20:32

Michel Vorm dreigt voorlopig buitenspel te staan. De doelman van Swansea City had zaterdagavond een basisplaats in de uitwedstrijd tegen Manchester City en kon een treffer van Carlos Tévez niet voorkomen. Bij de poging tot een redding raakte Vorm geblesseerd aan zijn lies en de Nederlander moest het veld per brancard verlaten. Vooralsnog is de ernst van de blessure onduidelijk. Zonder Vorm wist Swansea zich niet terug te knokken, waardoor City een nipte overwinning boekte: 1-0.

/

Roberto Mancini kan desondanks niet helemaal tevreden zijn. De supporters in het zeer matig gevulde Etihad Stadium hoopten dat City wat goed wilde maken na de teleurstellende nederlaag van woensdag tegen Ajax, maar daar was in de eerste helft zeker geen sprake van. City had weliswaar meer balbezit dat Swansea, maar de thuisploeg oogde erg ongeïnspireerd en liet de bal in een laag tempo rondgaan. Pas acht minuten voor rust (!) kreeg City een eerste kans die er toe deed. Tévez vond ruimte voor een gevaarlijk schot, maar Vorm stond goed opgesteld en kon de inzet van de Argentijn pakken.

Aan de overkant had Michu de score kort hierna moeten openen namens Swansea. De middenvelder, die even voor de kans van Tévez al een wegens buitenspel afgekeurde treffer op zijn naam had geschreven, werd door Ki Sung-Yong alleen voor Joe Hart gezet. De keeper van City kwam echter uitstekend zijn doel uit, waardoor hij een treffer van Michu die wél goedgekeurd zou worden kon voorkomen. De thuisploeg kwam met de schrik vrij, maar de fans waren ontevreden en lieten dat duidelijk merken. Het rustsignaal werd gevolgd door een striemend fluitconcert voor City.

/

Mancini besloot in de rust om in te grijpen en bracht met Mario Balotelli op de plek van de zeer tegenvallende Aleksandar Kolarov een extra aanvaller in het veld. De druk op het doel van Vorm moest worden opgevoerd en dat lukte. Sergio Agüero probeerde het direct in de tweede helft met een schot van afstand, maar de inzet ging vrij ruim naast, en een trap van Balotelli werd geblokt. De invaller probeerde even later om Vorm te omspelen, maar de keeper dreef Balotelli ver naar buiten, en een gevaarlijke voorzet van Micah Richards kon niet lang hierna niet binnengetikt worden.

City begon veelbelovend aan de tweede helft. De ploeg speelde in de eerste tien minuten na rust veel beter dan in de eerste helft en Swansea kwam er niet aan te pas, maar uit het niets kregen de bezoekers plotseling toch een goede kans via Michu. Hart pakte zijn kopbal en zag Tévez aan de overkant de score openen, met een fraai schot vanuit de tweede lijn. Bij de poging tot een redding raakte Vorm geblesseerd en hij moest per brancard het veld verlaten. Gerhard Tremmel kwam als invaller binnen de lijnen en hij zag zeven minuten voor tijd ook City-verdediger Richards met een brancard van het veld gehaald worden. Daardoor kwamen er twaalf minuten blessuretijd bij, maar daarin werd niet gescoord. Het duel was met 102 minuten en 42 seconden officieel de langste wedstrijd ooit gespeeld in de Premier League.