voetbalzone

Man die inbrak in Egyptische villa Salah was eigen beveiligingsmedewerker

Bart DHanis15 mrt 2023, 16:31
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2023, 16:31
Advertentie

Een van de inbrekers die vorige week het huis van Mohamed Salah binnendrong, was werkzaam voor de aanvaller van Liverpool. Dat heeft het Egyptische Ministerie van Binnenlands Zaken bekendgemaakt. 48 uur nadat de inbraak werd gemeld bij de politie in Egypte wist de politie de daders op te sporen. Een van hen was in loondienst bij Salah. Uit het huis van de voetballer werd onder meer een aantal satellietontvangers meegenomen.

De inbraak werd opgemerkt door een neef van de aanvaller van Liverpool, die bij het voorbijlopen van de woning een raam open zag staan. Toen hij het huis binnentrad, trof hij in een van de kamers een 'serieuze hasjlucht’ aan en merkte hij op dat een aantal satellietontvangers was verdwenen. De inbraak werd afgelopen zondag ontdekt, terwijl uit onderzoek is gebleken dat de diefstal al een kleine twee weken geleden heeft plaatsgevonden.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Egypte heeft verklaard dat een van de inbrekers werkte als beveiligingsmedewerker in het wooncomplex van Salah. Hij was op de hoogte van het feit dat de villa leeg stond, waarna hij samen met een vriend is overgegaan tot de daad. De gestolen spullen zijn inmiddels in beslag genomen door de politie. Naast satellietontvangers werd ook een aantal sportschoenen, een zilveren medaille en een stuk kristal buitgemaakt.

Het was voor Salah sowieso al geen lekker weekend. De Liverpool-aanvaller verloor met 1-0 op bezoek bij Bournemouth en was de hele wedstrijd vrijwel onzichtbaar. De 83-voudig Egyptisch international beleeft een van de minste seizoenen sinds hij op Anfield speelt. Na 26 competitieduels staat de teller op elf doelpunten en zeven assists. The Reds bezetten in de Premier League momenteel de zesde plaats, maar kunnen nog voorbijgestoken worden door Brentford. Die ploeg heeft twee duels minder gespeeld.

Woensdagavond staat voor Liverpool om 21.00 uur de terugwedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid op het programma. Het eerste duel tussen de twee Europese grootmachten eindigde in een 2-5 overwinning voor de Spanjaarden, waardoor Liverpool tenminste drie keer zal moeten scoren in het Estadio Santiago Bernabéu. Dat zou, als Real het net niet weet te vinden, goed zijn voor een verlenging.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …