voetbalzone

‘Man United aast na bod van 30 miljoen eveneens op Barça-stopper’

Robin Bruggeman24 jul 2018, 20:30
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2018, 20:30
Advertentie

Yerry Mina speelt pas sinds januari voor Barcelona, maar de kans dat de Colombiaan deze zomer alweer gaat vertrekken uit het Camp Nou lijkt met de dag groter te worden. Olympique Lyon heeft onlangs een bod van dertig miljoen euro uitgebracht op de Colombiaan, die een halfjaar geleden door Barça voor een kleine twaalf miljoen euro werd overgenomen van Palmeiras. Les Gones krijgen echter forse concurrentie uit de Premier League.

RMC Sport meldt dinsdagavond namelijk dat Manchester United zijn oog eveneens op de 23-jarige WK-ganger heeft laten vallen. De interesse van the Red Devils komt als een verrassing, aangezien het Everton van Marcel Brands vooralsnog de meest geïnteresseerde Engelse club leek. José Mourinho is echter vastberaden om deze zomer een centrale verdediger aan zijn selectie toe te voegen en heeft na de namen van Jérôme Boateng, Harry Maguire, Leonardo Bonucci en Toby Alderweireld ook die van Mina genoteerd.

De stopper, die tot nu toe vijf wedstrijden speelde namens Barcelona in LaLiga, lijkt een goedkopere optie voor de Engelse grootmacht dan de hierboven genoemde kandidaten, die naar verwachting allen tientallen miljoen euro’s meer moeten kosten. De komst van een extra verdediger gaat waarschijnlijk ten koste van Marcos Rojo, nadat Manchester United met Daley Blind al eerder een speler die centraal achterin kan spelen uitzwaaide.

Olympique Lyon lijkt zich echter ook niet zomaar gewonnen te geven. Jean-Michel Aulas, voorzitter van de werkgever van onder meer Memphis Depay en Kenny Tete, denkt aan de komst van twee WK-gangers, waarvan Mina er eentje zou zijn. Als de Fransen inderdaad dertig miljoen euro naar Barcelona sturen, wordt de verdediger de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. Dat record staat nu nog op naam van Lisandro López, die in 2009 voor 24 miljoen euro werd overgenomen van FC Porto.

Bezig met laden …