voetbalzone

Man United, Arsenal en Juventus loeren: ‘Ik houd van deze marteling’

Tim Siekman16 okt 2018, 12:42
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2018, 12:42
Advertentie

Arne Maier wordt in Duitsland gezien als een van de grootste talenten van dit moment. De negentienjarige middenvelder doet het goed bij Hertha BSC en zodoende zouden onder meer Manchester United, Arsenal en Juventus interesse hebben. De Duits jeugdinternational blijft echter rustig onder alle geruchten.

“Het is altijd leuk om lof te krijgen”, zegt Maier in een interview met Goal. “Maar ongeacht hoeveel complimenten ik nu krijg: dat helpt me niet op het veld. Iedere keer moet ik mezelf weer testen, mijn limiet opzoeken en me op het veld laten zien. Maar ik wil benadrukken dat ik van deze marteling houd. Ik ben mijn droom aan het verwezenlijken.”

Maier werd in zijn jeugd al gelinkt met clubs als United, Ajax en Bayern München. “Natuurlijk was het aan de ene kant gaaf dat zulke grote clubs interesse in mij hadden. Aan de andere kant was ik pas dertien jaar. Ik ging naar school in Berlijn en ik had mijn familie en vrienden hier. Daarom heb ik destijds besloten om niets te veranderen in mijn leven.”

De jongeling, die nog tot medio 2022 vastligt in de Duitse hoofdstad, zegt dat hij, net als veel talentvolle leeftijdsgenoten van hem, de droom hebben om ooit te acteren in de hoofdmacht van die Mannschaft. “Natuurlijk wil ieder van ons eens voor Duitsland uitkomen. Ik ook. Dat blijft mijn droom”, besluit Maier, die reeds dertig duels voor Hertha heeft gespeeld.

Bezig met laden …