voetbalzone

‘Man United benaderde Özil, Khedira en Modric en toen pas Fellaini’

Erik van Dam03 sep 2013, 10:50
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2013, 10:50
Advertentie
/

Manchester United zag deze zomer verschillende pogingen stranden in de jacht op een nieuwe middenvelder. Men wilde in eerste instantie Thiago Alcántara graag aantrekken, maar hij koos voor Bayern München. Daarna bleek Cesc Fàbregas niet weg te willen bij Barcelona en dus raakte men langzaam door de opties heen. Maandag waagde men nog pogingen voor verschillende middenvelders.

Een deal met Ander Herrera van Athletic Bilbao leek dichtbij, maar liep toch nog mis. De Basken wilden 36 miljoen euro zien, terwijl United niet verder ging dan 30 miljoen. Uit paniek zouden the Red Devils toen contact op hebben genomen met Real Madrid, schrijft de Spaanse pers. De aandacht ging allereerst uit naar Mesut Özil, die toen echter al in gesprek was met Arsenal.

De vraag of Sami Khedira dan misschien weg mocht uit Madrid, werd beantwoord met ‘nee’ door Real Madrid. Bovendien stond de Duitser zelf ook niet open voor een vertrek bij de Koninklijke. Een derde speler, zeer waarschijnlijk Luka Modric, mocht eveneens niet meer zo laat weg van de Spanjaarden. Özil was de enige die toestemming kreeg te praten met een andere club, omdat Gareth Bale al was aangetrokken. United schakelde nog snel naar Marouane Fellaini en hengelde hem wél binnen, voor zo’n 32 miljoen euro.

Bezig met laden …