voetbalzone

‘Manchester United en Erik ten Hag houden situatie van Oranje-international nauwlettend in de gaten’

Wessel Antes13 jun 2024, 13:07
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:13
Advertentie

Manchester United volgt de ontwikkelingen rondom Matthijs de Ligt met serieuze interesse, zo meldt journalist Florian Plettenberg donderdag via X. Manager Erik ten Hag zou nog altijd ‘groot fan’ zijn van de 24-jarige verdediger van Bayern München, die bij een passend aanbod zou mogen vertrekken uit de Allianz Arena.

The Red Devils zijn op zoek naar een extra centrale verdediger, daar die positie in het afgelopen seizoen misschien wel het grootste knelpunt was in Manchester. Bovendien ziet de nummer acht van de Premier League met Raphaël Varane een gerenommeerde mandekker vertrekken.

De 31-jarige Fransman besloot in samenspraak met Manchester United om de eenjarige optie in zijn contract niet te lichten en is op zoek naar een nieuw avontuur. De Ligt kan het achtergelaten gat mogelijk gaan opvullen.

De 44-voudig international mag Bayern München verlaten indien er een reële transfersom op tafel komt. Hoeveel daarvoor nodig is, laat Plettenberg voorlopig niet los. Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van De Ligt op zo’n 65 miljoen euro.

Bayern München is nog altijd bezig met de komst van Jonathan Tah (Bayer Leverkusen) en Hiroki Ito (VfB Stuttgart). Laatstgenoemde zou vandaag zijn contract kunnen ondertekenen bij Der Rekordmeister

Ten Hag werkte bij Ajax tussen 2017 en 2019 zeer succesvol samen met De Ligt. De verdediger werd na het seizoen 2018/19, waarin de halve finale van de Champions League werd bereikt, voor 75 miljoen euro verkocht aan Juventus.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …