voetbalzone

Man United haakt af in strijd om Kane; doet bod op andere Premier League-ster

Jonathan van Haaster14 jun 2023, 19:43
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2023, 19:43
Advertentie

Manchester United heeft een openingsbod gedaan op Chelsea-middenvelder Mason Mount, zo bevestigt transfermarktexpert Fabrizio Romano woensdag. Volgens de Italiaanse journalist heeft Man United 40 miljoen pond geboden, omgerekend zo'n 46,7 miljoen. Weinig verrassend is het openingsbod door Chelsea naar de prullenbak verwezen. Harry Kane, een andere transfertarget, gaat definitief niet naar Manchester United. Het totale kostenplaatje om de spits van Tottenham Hotspur over te nemen is the Red Devils te gortig.

Mount wordt al langere tijd gelinkt aan een overstap naar Man United. Begin juni meldde The Telegraph dat the Mancunians spoedig met een bod van 58 miljoen euro zouden komen, maar het openingsbod ligt dus beduidend lager. De verwachting blijft echter dat beide partijen in een later stadium alsnog tot een akkoord zullen komen, mede omdat Mount in de zomer van 2024 uit zijn contract loopt bij Chelsea. Daarnaast moeten the Blues nog voor het einde van dit boekjaar (op 30 juni) een transferklapper maken, nadat er gedurende de afgelopen twee windows liefst 700 miljoen euro werd uitgegeven. Naast Mount lijkt Chelsea spoedig ook afscheid te nemen van Kai Havertz, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van onder meer Arsenal.

United-manager Erik ten Hag wil Mount graag in zijn selectie verwelkomen. De Tukker beschouwt hem als de ideale 'nummer 8' in zijn elftal, die meer dynamiek zou moeten toevoegen dan nu beschikbaar is. Mount is veelzijdig en kan ook op 10 spelen of zelfs op een van de posities voorin, wat hem voor Ten Hag extra interessant maakt. Op 1 juni meldde The Telegraph overigens al dat Mount persoonlijk akkoord is met Man United. De speler zelf wilde recent, tijdens de Formule 1-race in Monaco, nog niets kwijt over een mogelijke transfer naar Manchester, maar ontkende ook niet dat er wat speelde tussen de partijen.

Harry Kane
Harry Kane zal zich komende zomer in ieder geval niet bij Man United voegen. De spits werd lange tijd gelinkt aan een overstap naar Old Trafford, maar het totale kostenpakket is Man United te gortig. Dat schrijft The Telegraph. Ten Hag zou teleurgesteld zijn in het afketsen van de transfer, maar ook begrijpen dat er limieten zijn. Kane heeft in Noord-Londen een contract tot medio 2024, waardoor Tottenham Hotspur zijn topscorer aller tijden deze zomer zou moeten verkopen om nog wat aan hem te verdienen. Voorzitter Daniel Levy hoopt Kane te behouden en hem te overtuigen een nieuw contract te laten ondertekenen. Waar de toekomst van Kane ligt, is vooralsnog dus onduidelijk.

De Engelsman werd ook gelinkt aan een transfer naar Real Madrid, maar die club lijkt zich vooralsnog volledig te willen storten op de komst van Kylian Mbappé. De Fransman ligt net als Kane tot medio 2024 bij zijn club en heeft aangekondigd zijn contract in Parijs niet te willen verlengen. Eerder werd Kane in verband gebracht met Bayern München, maar de interesse van der Rekordmeister zou inmiddels zijn afgekoeld omdat Kane jaagt op de titel van topscorer aller tijden in de Premier League. Mede daarom leek een transfer naar Man United in de maak. Nu die transfer er niet komt, oriënteert United zich op alternatieven. De club is geïnteresseerd in Napoli-ster Victor Osimhen, maar de Nigeriaan lijkt eveneens te duur te zijn. Een andere optie is Atalanta-aanvaller Rasmus Højlund, die het afgelopen seizoen grote indruk maakte in de Serie A.

Bezig met laden …