Man United heeft weinig moeite met Bolton en is weer koploper

Daniel Cabot Kerkdijk27 mrt 2010, 19:32
Laatst bijgewerkt: 27 mrt 2010, 19:32
/

Manchester United heeft op bezoek bij Bolton Wanderers geen fout gemaakt. Als de gedachten van de gasten al bij Bayern München waren, kon Bolton hiervan niet profiteren en in de slotfase liep de ploeg uit Manchester zelfs uit naar 0-4. Jay Lloyd Samuel scoorde voor rust in eigen doel, in de tweede helft maakten Dimitar Berbatov (tweemaal) en Darren Gibson het karwei af.

Zonder de man in vorm, Wayne Rooney, maar met Ryan Giggs (terug na een armbreuk) in de basis speelde Manchester de derby in het Reebok Stadium tegen Bolton, waar de gasten het eerste gevaar stichtten. Een corner kwam via Berbatov en Darren Fletcher terecht bij verdediger Johnny Evans, die echter verzuimde de rust te bewaren en tevergeefs weinig verfijnd inschoot.

/

Giggs stond vervolgens wel aan de basis van de openingstreffer: zijn scherpe voorzet werd evenwel niet binnen gegleden door een ploeggenoot, maar door Bolton-verdediger Samuel: 0-1. Edwin van der Sar hield zijn team ondertussen op de been met twee sublieme reddingen. Johan Elmander en Fabrice Muamba hadden de gelijkmaker al geteld, maar de Nederlander redde tweemaal fenomenaal.

Na de rust bleef het lang rustig en met het oog op de Champions League-kwartfinale die The Mancunians dinsdag bij Bayern München spelen, kwam dat de gasten niet slecht uit. Kort na rust misten Berbatov en Fletcher de mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar twintig minuten voor tijd was het toch raak: de inzet van Fletcher werd gekeerd, maar in de rebound was Berbatov ter plekke, 0-2.

Op aangeven van Nani maakte de Bulgaar er even later op prachtige wijze ook nog 0-3 van en was de wedstrijd helemaal gelopen. Nani was los en stelde luttele minuten later ook invaller Darren Gibson in staat om via de onderkant van de lat te scoren. Met minimale inspanning boekte Manchester zo een optimaal resultaat, dat vertrouwen zal geven voor het bezoek aan Duitsland op dinsdag.