voetbalzone

Man United in januari maand lang zonder Park wegens Asian Cup

Thijs Post11 dec 2010, 13:34
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2010, 13:34
Advertentie

Manchester United zal het in januari waarschijnlijk moeten stellen zonder Ji-Sung Park. De Zuid-Koreaan vertrekt naar Azië om met zijn land deel te nemen aan de Azië Cup, die gehouden wordt in Qatar. Naast Park mogen ook Chung-Yong Lee (Bolton Wanderers) en Du-Ri Cha en Sung-Yong Ki (Celtic) zich opmaken voor een tripje naar Azië. De clubs kunnen het vertrek van de spelers niet tegenhouden, waardoor ze ongeveer een maand niet inzetbaar zijn voor hun clubs.

/

Hoop dat het kwartet alsnog afvalt voor de definitieve selectie hoeven de clubs niet te hebben. “De spelers uit Europa hebben hun plekje zo goed als zeker veiliggesteld”, verklaart bondscoach Kwang-Rae Cho tegenover de Joongang Daily.

“Deze beker wil ik erg graag winnen voor ik stop met voetbal”, merkt Celtic-verdediger Cha op. “Normaal gesproken telt enkel het WK voor de Zuid-Koreaanse fans, maar ik denk dat deze op dit moment ook erg belangrijk is voor ons. Iedereen zegt dat het Koreaanse voetbal het beste is van het continent, maar we hebben de Azië Cup al vijftig jaar niet meer gewonnen.”

Bezig met laden …