voetbalzone

‘Man United krijgt hevige concurrentie van PSG in strijd om transfertarget'

Rian Rosendaal21 jul 2023, 19:22
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2023, 19:22
Advertentie

Paris Saint-Germain mengt zich in de strijd om de handtekening van Rasmus Højlund, zo weet L'Equipe vrijdag te melden. De gesprekken met de begeerde spits van Atalanta zijn reeds geopend, al is er vanuit Parijs nog geen eerste bod gedaan. Fabrizio Romano meldde eerder deze week dat Højlund een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Manchester United, maar de transfermarktexpert weet ook dat de deal alsnog gekaapt kan worden door PSG.

PSG is al enige tijd op zoek naar een nieuwe spits voor de komende jaren. Er is namelijk onzekerheid over het aanblijven van Kylian Mbappé, die al tijden in verband wordt gebracht met Real Madrid. Voorlopig lijkt de sterspeler bij PSG aan het nieuwe seizoen te beginnen, al is daar in de Franse hoofdstad nog steeds twijfel over. Ondertussen is de kampioen een zoektocht begonnen en zijn de namen van Randal Kolo Muani en João Félix reeds de revue gepasseerd. Daar komt volgens L'Equipe nu dus ook de naam van Højlund bij

Droomkandidaat Ten Hag
Højlund is de droomkandidaat voor manager Erik ten Hag, maar het is wachten op een eerste bod vanuit Engeland. Atalanta wilde in eerste instantie 100 miljoen euro ontvangen voor de Deense spits, al schijnt de vraagprijs inmiddels te zijn gezakt naar 80 miljoen euro. Manchester United hoopt de Scandinaviër voor minder dan dat op te pikken. Eerder probeerde de ploeg uit Manchester ook eigen spelers bij de deal te betrekken, waaronder Donny van de Beek. Atalanta had hier echter geen oren naar.

De jonge spits heeft in Bergamo nog een contract heeft tot medio 2027. Atalanta nam Højlund vorig jaar zomer over van het Oostenrijkse Sturm Graz. Destijds telden de Italianen zo'n zeventien miljoen euro neer voor het talent. De nummer vijf van het afgelopen Serie A-seizoen zal dus geen spijt hebben van deze transfer, aangezien Atalanta een behoorlijke winst kan boeken met een verkoop van Højlund.

Bezig met laden …