voetbalzone

Man United laat Keane vertrekken en houdt maar twee spitsen over

Erik van Dam08 jul 2015, 21:21
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2015, 21:21
Advertentie

Will Keane zal komend seizoen nog niet zijn doorbraak beleven bij Manchester United. Hoewel Louis van Gaal toch een trainer is die de jeugd graag de kans geeft, is hij er niet van overtuigd dat de 22-jarige Keane iets extra’s toevoegt aan de A-selectie. De Engelsman heeft dan ook permissie gekregen om op huurbasis te vertrekken en zal het gehele seizoen 2015/16 spenderen in dienst van Preston North End, dat promoveerde vanuit de League One.

voetbalzone

Preston is straks actief in de Championship en Manchester United ziet dat als een mooi niveau voor Keane om zich te etaleren. Het is al de vierde keer voor de spits dat hij op huurbasis weggaat van Old Trafford. In het seizoen 2013/14 werd hij door the Red Devils uitgeleend aan Wigan Athletic en Queens Park Rangers en vorig seizoen bracht hij wat tijd door bij Sheffield Wednesday. Daar maakte hij zijn eerste goals als prof: drie stuks.

Van Gaal houdt inmiddels bijna geen spitsen meer over in Manchester. Radamel Falcao werd vorig seizoen gehuurd, maar speelt in de komende jaargang tijdelijk bij Chelsea. Robin van Persie lijkt dicht bij een transfer naar Fenerbahçe en Javier Hernández is niet alleen geblesseerd, maar komt ook niet in de toekomstplannen van de Nederlandse trainer voor. Wayne Rooney werd vorig seizoen niet altijd gebruikt als pure spits en het is de vraag of Van Gaal dat straks wél gaat doen, wat in beginsel dus James Wilson van 19 jaar en Nick Powell van 21 jaar overlaat.

Bezig met laden …