voetbalzone

Man United onthult speler die het legendarische rugnummer 7 gaat dragen

Noel Korteweg05 jul 2023, 13:15
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 13:15
Advertentie

Mason Mount gaat bij Manchester United spelen met het rugnummer 7, zo maken the Red Devils bekend via de officiële kanalen. De 24-jarige Engelsman rondde woensdagochtend zijn transfer van Chelsea af en kost de club van Erik ten Hag 64 miljoen euro. Dat bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot 70 miljoen euro.

De transfer van Mount hing al een tijdje in de lucht. Toch duurden de onderhandelingen tussen United en Chelsea lang. De rode club uit Manchester wilde zich niet laten verleiden om te veel te betalen voor de Engelsman, terwijl the Blues juist hun poot stijf hielden en inzetten op een hoger bedrag. Uiteindelijk ontmoetten afgevaardigden van beide ploegen elkaar vorige week face-to-face om tot een akkoord te komen.

Veel supporters van the Red Devils verwachtten dat het legendarische rugnummer richting Jadon Sancho zou gaan na het vertrek van Cristiano Ronaldo eind vorig jaar, maar de Engelsman haalt zijn niveau uit zijn tijd bij Borussia Dortmund zelden op Old Trafford. De clubleiding van de nummer drie van het afgelopen Premier League-seizoen heeft Mount nu dus de eer gegeven om het rugnummer te dragen. Nadat Ronaldo in 2009 vertrok naar Real Madrid wisten de nieuwe nummers 7 van United allesbehalve thuis te geven.

Zo droegen achtereenvolgens Michael Owen, Antonio Valencia, Ángel Di María, Memphis Depay, Alexis Sánchez en Edinson Cavani het shirt, maar zij wisten geen van allen de supporters van the Mancunians te overtuigen. Het rugnummer 7 kent veel historie bij United. Zo werd dat shirt naast Ronaldo gedragen door clubiconen als Eric Cantona, George Best, David Beckham en Bryan Robson. De clubleiding geeft het nummer alleen aan ‘talenten met een grote toekomst’ of spelers die bij hun komst op Old Trafford al een grote staat van dienst hebben.

voetbalzone
Bezig met laden …