voetbalzone

‘Man United ontvangt bemoedigend nieuws uit Madrid over Varane’

Rian Rosendaal13 jul 2021, 14:08
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2021, 14:08
Advertentie

Manchester United heeft toestemming gekregen van Real Madrid om de gesprekken met Raphaël Varane te openen, zo meldt Sky Sports dinsdag. Beide clubs moeten nog wel een akkoord zien te bereiken over de transfersom voor de 28-jarige verdediger, die in Madrid zijn laatste contractjaar ingaat. In verschillende buitenlandse media is al gemeld dat het transferbedrag voor Varane op vijftig miljoen euro ligt.

Het is afwachten of Varane daadwerkelijk de overstap maakt naar Manchester United, daar het management van de centrumverdediger ook in contact staat met Paris Saint-Germain. Volgens Sky Sports hanteert de leiding van the Red Devils wat betreft Varane een voorzichtige strategie. In 2015 was er goede hoop dat Sergio Ramos op Old Trafford zou worden gepresenteerd. De verdediger echter tekende korte tijd later een nieuw contract bij Real.

Manchester United hoopt dat de transfersom voor Varane naar beneden kan worden gebracht, ook omdat de mandekker per 1 januari vrij is om met andere clubs te praten. Het versterken van het hart van de defensie is al langere tijd een prioriteit van manager Ole Gunnar Solskjaer. Naast Varane zouden ook Sven Botman (Lille OSC), Cristian Romero (Atalanta) en Jules Koundé (Sevilla) op het lijstje staan van de Noorse keuzeheer van Manchester United.

Varane staat in ieder geval bovenaan het lijstje en de Fransman moet de tweede topaankoop van Manchester United worden deze zomer. Volgens verschillende Engelse media wordt Jadon Sancho nog deze dinsdag gekeurd op Old Trafford, waarna hij zijn meerjarige contract zal ondertekenen. Borussia Dortmund ontvangt circa 85 miljoen euro voor de vleugelaanvaller, die in de EK-finale nog faalde tijdens de strafschoppenserie.

Bezig met laden …