voetbalzone

Man United plukt zeer jonge keeper weg uit Servische talentenfabriek

Erik van Dam17 mei 2014, 11:11
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2014, 11:11
Advertentie

Manchester United heeft zich verzekerd van de diensten van Vanja Milinkovic. De zestienjarige doelman maakt komend seizoen nog deel uit van de selectie van FK Vojvodina in zijn vaderland Servië, maar zal naar Engeland gaan zodra hij zeventien jaar is. In februari 2015 is het zover en verkast hij richting Old Trafford. Hij volgt in de voetsporen van Nemanja Vidic en Zoran Tosic, twee landgenoten die ook voor United uitkwamen.

Milinkovic maakte in de jeugdacademie van Vojvodina indruk op scouts van Manchester United. Ook keept hij voor Servië Onder-17. Van een profdebuut in zijn vaderland zal het wellicht niet meer komen, nu hij reeds een contract heeft getekend bij United. De komende negen maanden blijft hij nog bij Vojvodina, maar daarna zal hij aansluiten bij zijn nieuwe Engelse werkgever.

Vojvodina heeft door de jaren heen een respectabele naam opgebouwd. De Crveno-beli leidden onder meer Milos Krasic, Dusan Tadic, Gojko Kacar en Milan Jovanovic op, spelers die vaak met fikse winst verkocht werden.

Bezig met laden …