voetbalzone

Man United sluit miljoenenakkoord met Benfica over Lindelöf

Dominic Mostert10 jun 2017, 22:04
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2017, 22:04
Advertentie

Manchester United en Benfica hebben elkaar gevonden in een transfersom voor Victor Lindelöf. Als de verdediger de medische keuring doorstaat en een persoonlijk akkoord bereikt, verbindt hij zijn toekomst aan de Premier League-club. Hoeveel er met de transfer is gemoeid, maakt Manchester United niet bekend. Vorige week meldde Record dat het gaat om 35 miljoen euro, exclusief 5 miljoen aan variabelen.

De 22-jarige mandekker geldt al geruime tijd als doelwit van manager José Mourinho. Hij wordt, mits de laatste details worden afgerond, de eerste zomeraankoop van Manchester United. Er zullen meer volgen: Engelse media schreven deze week dat Mourinho een transferbudget van circa 230 miljoen euro heeft gekregen. Spelers als Álvaro Morata van Real Madrid en AS Monaco-middenvelder Fabinho worden met Manchester United in verband gebracht.

Lindelöf, elfvoudig international van Zweden, maakte in de zomer van 2012 de overstap van Västeras SK naar Benfica en speelde inmiddels 73 officiële wedstrijden in het eerste elftal van de club uit Lissabon. Feyenoord informeerde anderhalf jaar geleden nog naar Benfica om Lindelöf voor de rest van het seizoen te huren, maar men kreeg geen toestemming. Het contract van Lindelöf bij de kampioen van Portugal loopt nog tot de zomer van 2021 door.

Bezig met laden …