voetbalzone

'Man United valt aan en meestal eindig je de wedstrijd als verliezer'

Daniel Cabot Kerkdijk13 sep 2010, 21:10
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2010, 21:10
Advertentie

Dinsdagavond staat de Britse kraker tussen Manchester United en Glasgow Rangers op het programma. Rangers-trainer Walter Smith verklaarde tegenover Reuters dat goed verdedigen de sleutel tot succes is. De statistieken spreken hem tegen, want de Schotten hebben de laatste tien wedstrijden in de Champions League niet weten te winnen.

/

De veertigjarige verdediger David Weir weet precies uit te leggen hoe het is om te spelen tegen The Red Devils. "Manchester United valt aan en meestal eindig je de wedstrijd als verliezer." Smith was minder pessimistisch en duidelijk wat de Schotten moeten doen. "Er zullen weinig teams zijn die hier komen en geen nadruk leggen op verdedigen."

Smith werkte twee keer als assistent onder Sir Alex Ferguson bij het Schotse team en United. De 62-jarige Schot, die aan het eind van het seizoen stopt als trainer, beschouwt Ferguson als een vriend. "Als ik mensen moest uitnodigen voor een diner, dan zou ik hem kiezen", zei Smith. "Hij houdt van een grap… en een glas wijn."

Bezig met laden …