voetbalzone

Man United wil met Büttner praten: ‘Dat is waardering naar mij toe’

Erik van Dam05 sep 2013, 21:36
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2013, 21:36
Advertentie

Alexander Büttner zal volgende week met Manchester United in gesprek gaan over de inhoud van zijn contract. De 24-jarige linksback maakte een jaar geleden de overstap van Vitesse naar the Red Devils en kwam in zijn eerste seizoen tot 13 optredens in het eerste elftal: 5 voor de competitie, 3 in zowel de Champions League als de FA Cup en nog 2 in de League Cup. United wil met hem praten over opwaardering.

/

De toenadering van de Engelse topclub komt enigszins als een verrassing. Deze zomer leek Büttner namelijk op huurbasis weg te gaan van Old Trafford, maar een vertrek ging toch niet door. Zijn club ziet toch veel potentie in de ex-Vitessenaar, want er komt snel een gesprek tussen beide partijen. Dat zegt Büttner donderdag tegen De Telegraaf. “Ik heb vorig seizoen natuurlijk een goed seizoen gedraaid”, geeft hij aan.

“Dat heeft de club ook gezien. Dat ze nu met mij over mijn contract willen praten, is een waardering naar mij toe”, zegt Büttner tevreden. Onder leiding van Sir Alex Ferguson beleefde hij een debuut om van te dromen: hij stond in de vierde speelronde in de basis tegen Wigan Athletic, scoorde na dik een uur en maakte heel de wedstrijd vol. Daarna werd zijn speeltijd wat beperkt, maar in de laatste weken van het seizoen deed hij mee in vier competitieduels.

Bezig met laden …