Man United wint Super Cup dankzij Nani en briljant combinatiespel

Thijs Post07 aug 2011, 17:28
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2011, 17:28

Manchester City leek een signaal af te geven door de strijd om de Community Shield te winnen van Manchester United, maar een doelpunt van Nani in de 94ste minuut besliste anders. The Citizens leidden voor de onderbreking nog met 2-0, maar na een treffer van Chris Smalling en twee van Nani, waarvan één door briljant combinatiespel, greep de rode ploeg uit Manchester de Super Cup: 2-3.

/

De eerste helft was voor Manchester City, de tweede voor Manchester United. The Citizens kwamen voor de onderbreking op 2-0, beide treffers vielen vlak voor de onderbreking en beide doelpunten waren bijzonder. De eerste kwam op naam van Joleon Lescott, die een indraaiende vrije trap van David Silva tegen de touwen knikte. De verdediger van City werd opmerkelijk genoeg geschaduwd door zowel Nemanja Vidic als Rio Ferdinand, maar beiden grepen niet voldoende in om hun tegenstander het scoren te beletten.

In de blessuretijd van de eerste helft maakte Edin Dzeko het officiële debuut van Manchester United-keeper David de Gea nog wat vervelender. De Bosniër kreeg zeeën van ruimte in de as van het veld, besloot van grote afstand uit te halen en de bal zwabberde steenhard langs De Gea. De jonge doelman, die Edwin van der Sar moet opvolgen, ging wel erg traag naar de grond en zal de Engelse pers ongetwijfeld op zijn dak krijgen door deze treffer. De Spanjaard had het geluk dat zijn ploeg de regie volledig overnam en dat hij tot de zeventigste minuut niets meer had te doen.

/

United-manager Sir Alex Ferguson had namelijk genoeg gezien en haalde Vidic, Ferdinand en Carrick tijdens de rust naar de kant en bracht drie nieuwe namen. Dat sorteerde direct effect, want zeven minuten na de thee viel de aansluitingstreffer. Ashley Young mocht namens United aanleggen voor een vrije trap en de bal werd binnengewerkt door Chris Smalling, die volledig vrij werd gelaten door de defensie van the Citizens. The Red Devils gingen direct op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er, en hoe.

Een briljante aanval via onder meer Tom Cleverly, Young en Rooney, met één keer raken en hakballetjes, werd prachtig in de bovenhoek geschoten door Nani. De fans van Manchester City zagen de bui al hangen en schreeuwden om Sergio Agüero, die op de bank was begonnen. De aanwinst kwam niet in het veld en in de absolute slotfase, vier minuten in blessuretijd, besliste Nani de wedstrijd. De Portugees counterde na een aanval van City, kreeg de bal met enig fortuin en dankzij geklungel van Vicent Kompany mee, en passeerde doelman Joe Hart.