voetbalzone

Man Utd leeft op na entree RvP en wacht op Chelsea

Daniel Cabot Kerkdijk18 feb 2013, 21:54
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2013, 21:54
Advertentie
/

Manchester United heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. De koploper van de Premier League liep zich op Old Trafford lang vast tegen Reading, maar na de invalbeurt van Robin van Persie beslisten de roodhemden de wedstrijd: 2-1. The Mancunians wonnen nu liefst zestien van de laatste twintig bekerwedstrijden. In de volgende ronde treft men mogelijk Chelsea, dat op 27 februari tegen Middlesbrough speelt.

De laatste keer dat Manchester United in het bekertoernooi van Reading verloor, was in januari 1927. Dik 85 jaar later leek er opnieuw geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Sir Alex Ferguson, want men begon stormachtig in de eigen Theatre of Dreams. Na 75 seconden had de 1-0 al moeten vallen, maar schoten van Javier Chicharito Hernández en Danny Welbeck smoorden van dichtbij en Antonio Valencia kopte in de handen van de uitblinkende Adam Federici. Hierna had de Australiër ook een antwoord op en knal van Welbeck.

De storm ging na die eerste minuten liggen en Reading kwam beter in de wedstrijd. De thuisploeg speelde een flink tempo lager en kwam nog maar tot een kans in de eerste 45 minuten, maar wel een grote. Federici dook een schot van Tom Cleverley uit de hoek en voorkwam met een uiterste krachtsinspanning een intikker van Ashley Young. De dappere Royals hielden betrekkelijk simpel stand, al werd Federici in de blessuretijd nog flink in verlegenheid gebracht. Invaller Nani volleerde prachtig op de paal en een schot met zijn linker werd weggeslagen door Federici.

/

Ferguson liet onder anderen Van Persie warmlopen, maar hoopte hem niet nodig te hebben. United, dat woensdag met 1-1 gelijkspeelde in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid, speelde in de tweede helft alleen maar op de helft van Reading. Tot uitgespeelde kansen kwam de gastheer niet en Reading zette bij wijlen voorzichtige counters op. Na dik een uur spelen bracht Ferguson Van Persie tot blijdschap van het thuispubliek in de ploeg en zijn entree had blijkbaar een positieve werking op United.

Dik twintig minuten voor tijd opende Nani met een knal de score en hij fabriceerde zijn veertigste treffer voor United. Nadat Adam Le Fondre een grote kans had gemist, besliste Chicharito de wedstrijd met een kopbal. Althans, daar leek het op, maar Jobi McAnuff ontsnapte in de 82e minuut aan de bewaking van Alexander Büttner en schoot van dichtbij de aansluitingstreffer binnen. United, dat in de laatste zeven FA Cup-duels maar één keer de nul hield, overleefde en treft nu mogelijk Chelsea.

Bezig met laden …