Man Utd voor bijna 110.000 fans te sterk voor Real

Bart Kruyt03 aug 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2014, 00:00

Louis van Gaal heeft met Manchester United de finale van de International Champions Cup bereikt. Na een overwinning op AS Roma en een gelijkspel tegen Internazionale (gewonnen na strafschoppen) waren de Engelsen zaterdagavond te sterk voor Real Madrid, dat met 3-1 verslagen werd. Ondanks dat Carlo Ancelotti had uitgesloten dat Cristiano Ronaldo in actie zou komen tegen zijn oude werkgever, kwam de sterspeler van Real een kwartier voor tijd toch nog in het veld.

Ancelotti zei vrijdag nog dat Ronaldo nog niet voldoende hersteld was van zijn knieblessure, maar de Portugees wilde per se in actie komen tegen United en kreeg met een invalbeurt zijn zin. Hij viel in onder het toeziend oog van bijna 110.000 toeschouwers: het Michigan Stadium was voor deze kraker helemaal uitverkocht en nog nooit eerder bezochten er in de geschiedenis van het Amerikaanse voetbal zoveel mensen een voetbalwedstrijd. De fans zagen United goed beginnen en de eerste kans was voor Darren Fletcher, maar hij werkte de bal net naast.

Na ruim twintig minuten spelen kwam United alsnog op voorsprong. De Engelsen combineerden zich een weg naar het vijandelijke strafschopgebied en Danny Welbeck vond Ashley Young, die de schitterende aanval het juiste slot gaf. De voorsprong was verdiend, maar bleef niet lang op het scorebord staan: vijf minuten na de goal van Young verdiende Gareth Bale een strafschop en die benutte de Welshman zelf. Bale probeerde even later nog te scoren met een omhaal, maar deze spectaculaire poging was een prooi voor David de Gea.

Aan de overkant maakte Young er 2-1 van. De aanvaller wilde de bal voorgeven op Wayne Rooney en de spits claimde dat hij de bal nog verlengde, maar uit de herhaling viel te zien dat de voorzet van Young in een keer in het doel belandde. Real moest zodoende opnieuw in de achtervolging en weer nam Bale zijn ploeg bij de hand: tien minuten voor tijd kwam hij dicht bij zijn tweede goal van de avond, maar de vrije trap van de aanvaller belandde op de paal. United gaf verder niet veel weg en een kwartier voor tijd kwam Ronaldo in de ploeg voor Alvaro Arbeloa. Hij kon een nederlaag voor Real echter niet voorkomen: Javier Hernández kopte na een fantastische pass van Shinji Kagawa zelfs nog de 3-1 tegen de touwen.