voetbalzone

‘Man van 1.500 euro per maand lijkt Real Madrid te kunnen vergeten’

Daniel Cabot Kerkdijk05 dec 2014, 07:45
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2014, 07:45
Advertentie

Het is nog maar de vraag of Marcos Asensio daadwerkelijk de overstap naar Real Madrid maakt, zo schrijven diverse Spaanse media vrijdag. De Spaanse topclub deed Real Mallorca een formeel voorstel van 3,7 miljoen euro voor de pas achttienjarige middenvelder. Daar leek de eilandclub uit de Segunda División genoegen mee te nemen, maar de Raad van Commissarissen denkt daar nu naar verluidt plotseling anders over en wil de hoofdprijs.

voetbalzone

Technisch directeur Miguel Ángel Nadal ontving een formeel bod van 3,7 miljoen euro op Asensio en Real Madrid ging ervan uit dat een dergelijk bedrag afdoende zou zijn voor een tiener die nog geen dertig wedstrijden in de hoofdmacht van een club uit de Segunda División heeft gespeeld. Bovendien zou Asensio het seizoen op Mallorca afmaken. Voorzitter Gabriel Cerdá maakte in een vergadering van de RvC duidelijk dat Asensio uitsluitend tegen betaling van de transferclausule van 4,5 miljoen euro verkocht zal worden. Het is maar de vraag of Real Madrid bereid is om aan de nukken van Cerdá te voldoen.

Spaanse media verzekeren dat een stap naar de rechter zeker niet uitgesloten moet worden. Asensio had zich mondeling al aan Real Madrid verbonden en dreigt nu zijn werkgever aan te klagen. De Spaans jeugdinternational verdient immers 1.500 euro per maand en vindt zijn transferclausule van 4,5 miljoen euro derhalve allesbehalve marktconform. Mocht de talentvolle middenvelder middels zijn management inderdaad een rechtszaak aanspannen, dan zal Real Madrid een bedrag van 3,7 miljoen euro naar Asensio overmaken en de tiener de rest van het seizoen aan een Primera División-club verhuren. Real Mallorca ontvangt vervolgens alleen het door de rechter bepaalde bedrag.

Barcelona zit al maanden achter Asensio aan en zou wel bereid zijn om de vraagprijs van 4,5 miljoen euro te naderen. De tiener heeft zijn zinnen echter op Real Madrid gezet en dat lijkt de voornaamste reden dat de Catalaanse club de strijd definitief zal moeten staken.

Bezig met laden …