voetbalzone

‘Man van 47 miljoen euro’ mag niet weg: ‘Hij is een wapen, heel belangrijk’

Daniel Cabot Kerkdijk23 dec 2015, 23:10
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2015, 23:10
Advertentie
voetbalzone

Slaven Bilic is niet van zins om Andy Carroll volgende maand uit te zwaaien. De media in Engeland schreven deze week dat Newcastle United van plan is om de aanvaller van West Ham United over te nemen. Carroll ging bijna vijf jaar geleden voor liefst 47 miljoen euro van Newcastle naar Liverpool, maar de samenwerking was allesbehalve een succes.

Carroll speelt tegenwoordig voor West Ham, waar hij voortdurend door blessureleed wordt achtervolgd. De aanvaller kwam tot dusver dit seizoen niet verder dan één doelpunt in slechts tien Premier League-duels. Van een afscheid is echter geen sprake, zo verzekert Bilic. “We hebben voetballers nodig. Hij moet fit worden en we hebben hem nodig. Ik beoordeel mijn aanvallers niet op de hoeveelheid doelpunten die zij maken of niet maken. In de wedstrijd tegen Stoke City rende hij heel het veld over en deed hij zijn uiterste best.”

“Hij zorgde voor ruimtes op het veld, hij hield de bal vast. Als hij fit is, is hij een toegevoegde waarde voor ons. Hij is een wapen, een heel belangrijke voetballer. Tegenstanders vinden Andy een lastige voetballer. Zijn aanwezigheid, zijn honger, zijn vaardigheden…. hij is echt heel belangrijk voor West Ham en hij maakt deel uit van mijn plannen. Dat heb ik al in het begin aangegeven en dat is niet veranderd.” West Ham betaalde in de zomer van 2013 een bedrag van twintig miljoen euro voor Carroll, die in 2012/13 al op huurbasis op Upton Park speelde.

Bezig met laden …