‘Man van 19,5 miljoen euro’ schittert in laatste test van Italië voor WK

Daniel Cabot Kerkdijk09 jun 2014, 00:20
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2014, 00:20

Italië heeft de laatste vriendschappelijke ontmoeting voor aanvang van het WK in Brazilië winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Cesare Prandelli, die vorige week met 1-1 remiseerde tegen Luxemburg, zegevierde zondag met 3-5 over Série A-club Fluminense. Ciro Immobile nam drie doelpunten voor zijn rekening en assisteerde Lorenzo Insigne tweemaal.

Insigne bracht Italië in de 23e minuut aan de leiding, maar Chiquinho nivelleerde twee minuten later reeds de tussenstand. Uit een vrije trap van Insigne kopte Immobile, die voor 19,5 miljoen euro van Torino naar Borussia Dortmund is verkast, de 1-2 binnen. Door matig keeperswerk van Mattia Perin verscheen nog voor rust de gelijkmaker van Carlinhos op het scorebord.

Na de onderbreking nam de ploeg van Prandelli afstand. Immobile verzilverde eerst een rebound en maakte er 2-4 van na enige chaos in de defensie van Fluminense. De aanvaller stond niet veel later ook aan de basis van de 2-5 van Insigne. Na iets meer dan een uur spelen wisselde Prandelli liefst negen keer. Dat leverde niet meer doelpunten voor la Squadra Azzzura op. Matheus bepaalde de eindstand door het leer achter Antonio Mirante te schieten: 3-5.

De ontmoeting met Fluminense gaat niet als een oefeninterland de annalen in. Zodoende wacht de wereldkampioen van 2006 nog steeds op de eerste zege in een interland sinds 10 september 2013. In de daaropvolgende zeven interlands werd niet één keer gewonnen: zes remises en een nederlaag tegen Spanje. Komende zaterdag is de eerste WK-wedstrijd tegen Engeland.