voetbalzone

‘Man van 147 miljoen euro’ wil meer spelen: ‘United heeft geïnformeerd’

Daniel Cabot Kerkdijk24 jan 2015, 13:04
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2015, 13:04
Advertentie

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Marquinhos nog deze maand bij Paris Saint-Germain vertrekt, maar er is in ieder geval volop belangstelling. Zaakwaarnemer Giuliano Bertolucci erkent dat diverse clubs naar de situatie van de twintigjarige verdediger hebben geïnformeerd. De jonge Braziliaan komt ook dit seizoen minder binnen de lijnen dan hij verwacht had.

voetbalzone

PSG versterkte zich afgelopen zomer met David Luiz, die samen met Thiago Silva het hart van de defensie vormt. Marquinhos speelde dit seizoen maar twaalf competitieduels en vaak ook nog eens als rechtsback. “Een aantal clubs heeft naar Marquinhos gevraagd”, zo erkent Bertolucci. “Ja, Manchester United ook. Hij respecteert de beslissingen van Laurent Blanc, maar hij wil gewoon meer spelen en minder tijd met de invallers doorbrengen.”

“Hij kan in ieder geval als rechtsback of defensieve middenvelder spelen. Dat heeft hij ook bij AS Roma gedaan en zelfs bij het nationale elftal. Hij wordt de beste verdediger ter wereld. Hij is net zo goed als David Luiz en Thiago Silva.” Marquinhos kwam anderhalf jaar geleden voor 31,4 miljoen euro over van AS Roma, waar hij pas een jaar actief was. Franse media verzekeren dat de Braziliaan nu alleen van de club mag veranderen als er 147 miljoen euro wordt betaald.

Bezig met laden …