voetbalzone

‘Man van vrije trap’ beëindigt carrière: ‘Fan zal ik voor het leven blijven’

Daniel Cabot Kerkdijk02 mei 2014, 13:40
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2014, 13:40
Advertentie

Marcel van der Sloot heeft een punt achter zijn actieve loopbaan gezet. De 33-jarige middenvelder vindt het voldoende geweest en gaat zich vanaf 1 juli fulltime richten op zijn baan als accountmanager bij de hoofdsponsor van FC Oss, dat de afgelopen zeven seizoenen zijn voetbalwerkgever was. “Ik wilde stoppen op een moment dat mensen het vervelend zouden vinden”, geeft hij aan.

voetbalzone

“En aan de reacties te merken heb ik goed getimed”, vertelt Van der Sloot, goed voor 295 wedstrijden in het betaalde voetbal, aan Omroep Brabant. De middenvelder speelde twee periodes voor FC Oss. Vanaf 2011 was hij als semiprof als dienst: hij combineerde het voetballen met een maatschappelijke carrière. Van der Sloot niet uit dat hij aan de slag gaat als trainer. “Wellicht ga ik nog iets doen bij FC Oss, vanaf volgend seizoen. Daar moeten we het nog over hebben.”

Van der Sloot staat bekend als 'man van de vrije trap'. In zijn loopbaan leidde zijn specialiteit tot veel doelpunten. Komend seizoen wil hij ergens rond zijn woonplaats Roosendaal afbouwen bij een amateurclub. “En ik ga nog regelmatig naar FC Oss. Supporter zal ik voor het leven blijven.”

Bezig met laden …