voetbalzone

Manager Coyle hekelt 'vreselijke' overtreding Vidic op Elmander

Daniel Cabot Kerkdijk28 mrt 2010, 11:55
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2010, 11:55
Advertentie

Owen Coyle had zaterdagavond na de ontmoeting van Bolton Wanderers met Manchester United (0-4 verlies) geen goed woord over voor Nemanja Vidic. De verdediger gebruikte naar verluidt zijn elleboog in een duel met tegenstander Johan Elmander. De Zweed had als gevolg een flinke, bloedende hoofdwond.

De voormalig speler van onder meer Feyenoord had vijf hechtingen nodig. Martin Atkinson ondernam geen actie tegen de verdediger van The Mancunians. Derhalve kan de Serviër mogelijk een onderzoek van de tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond (FA) verwachten, tenzij de dienstdoende leidsman laat weten dat hij het duel wél zag maar het geen gele of rode kaart waard vond.

"Vidic kwam met z'n elleboog in", luidde het oordeel van een verontwaardigde Coyle. "Er kwam ontzettend veel bloed uit de wond. Het was een vreselijke overtreding. Ik ga ervan uit dat de scheidsrechter het daadwerkelijk niet heeft gezien." Een eventuele schorsing van Vidic komt de koploper van de Premier League in deze belangrijke fase van het seizoen slecht uit. Volgende week is Chelsea de opponent.

Bezig met laden …