voetbalzone

Manchester City bevestigt tijdelijk vertrek Santa Cruz naar Blackburn

Matthijs van Laar14 jan 2011, 12:38
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2011, 12:38
Advertentie
/

Roque Santa Cruz keert tijdelijk terug op het oude nest. De spits wordt door Manchester City voor de rest van het seizoen verhuurd aan Blackburn Rovers. Bij die club beleefde de Paraguayaan tussen 2007 en 2009 enkele goede jaren; sinds zijn komst naar The Citizens is zijn carrière enigszins in verval geraakt.

De 29-jarige Santa Cruz werd anderhalf jaar geleden door Mark Hughes naar de Eastlands gehaald, maar wist daar niet te overtuigen. Mede vanwege blessureleed kwam hij slechts tot twintig optredens in de hoofdmacht, waarin hij drie keer wist te scoren. Dit seizoen kwam de Zuid-Amerikaan slechts tot één invalbeurt. Speler en club hebben om die reden te besloten om tijdelijk uit elkaar te gaan.

Op Ewood Park hoopt Santa Cruz zijn oude vorm weer te kunnen hervinden. In de vorige periode bij de Rovers groeide hij met 23 treffers in 57 competitiewedstrijden uit tot een gevreesde spits in de Premier League. City maakte vrijdag ook bekend dat de jonge middenvelder Abdisalam Ibrahim voor een maand wordt gestald bij Scunthorpe United.

Bezig met laden …