voetbalzone

Manchester City breekt verzet van stug Stoke City pas in de slotfase

Thijs Post26 jan 2013, 14:38
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2013, 14:38
Advertentie

Het is Manchester City gelukt om door te dringen tot de vijfde ronde van de FA Cup. De grootmacht had het zaterdagmiddag niet makkelijk op bezoek bij competitiegenoot Stoke City, dat in eigen huis altijd met veel inzet en werklust ten strijde trekt. De bevrijdende treffer voor the Citizens viel pas vijf minuten voor tijd, toen Pablo Zabaleta van dichtbij scoorde.

/

Manchester City heeft al zeven wedstrijden op rij niet verloren van Stoke City, maar de ploeg heeft het wel altijd lastig met de hard werkende manschappen van Tony Pulis. Ook zaterdag ging het in Stoke-on-Trent niet makkelijk voor Roberto Mancini en co. Het sterrenensemble kreeg wel de beste kans van de eerste helft, maar een uitgespeelde aanval was dat niet: David Silva kreeg de bal na een snel genomen vrije trap en de Spanjaard krulde het ding op de paal.

Aan de andere kant trof Ryan Shawcross doel, ware het niet dat de centrale verdediger van the Potters buitenspel stond op het moment dat Matthew Etherington zijn vrije trap het strafschopgebied inslingerde. In het restant van de eerste helft was het vooral het uitvallen van Vincent Kompany dat de aandacht trok. De aanvoerder en steunpilaar van Manchester City ging naar het gras en gaf direct aan dat het einde oefening was voor hem.

/

De ploegen gingen dus zonder doelpunten en ook zonder geweldig spel de pauze in en na de onderbreking zou het niet veel beter worden. De meeste opschudding werd nog veroorzaakt door overtredingen van Stoke-spelers: zo ontsnapte Glenn Whelan aan een donkerrode kaart na een schandalige overtreding op Javi García. Sterker nog, de middenvelder kwam na zijn aanslag met twee benen op het gewricht van de Spanjaard zelfs weg zonder een gele kaart.

Verder weinig kansen in het tweede bedrijf: Stoke-keeper Thomas Sörensen plukte een bal van de voeten van Gareth Barry (na een handige pass van Silva), Edin Dzeko schoot rakelings naast en invaller Peter Crouch was aan de andere kant gevaarlijk bij zijn eerste balcontact. Vijf minuten voor tijd viel dan toch de bevrijdende treffer voor de bezoekers. Via Silva, invaller Sergio Agüero en het lichaam van Dzeko belandde de bal voor de voeten van Zabaleta, die niet twijfelde en met buitenkant voet de touwen vond.

Bezig met laden …