voetbalzone

Manchester City countert piepjong Arsenal uit tweede bekertoernooi

Thijs Post29 nov 2011, 21:53
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2011, 21:53
Advertentie

De topploegen in Engeland zien de Carling Cup als het minst prestigieuze toernooi en dat was te merken aan Arsenal en Manchester City. De hoogvliegers in de Premier League gooiden allerminst hun troeven op tafel, zo zat Robin van Persie bij Arsenal niet bij de wedstrijdselectie, en het duel leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. De jongelingen van Arsenal deden het zeker niet slecht, maar vlak voor tijd counterde de koploper in de competitie via Sergio Agüero naar de volgende ronde.

/

Arsenal en Manchester City begonnen het treffen in het tweede bekertoernooi zeker niet in de sterkste opstellingen. Arsenal-manager Arsène Wenger gunde onder anderen Ignasi Miquel, Francis Coquelin en Chu-Young Park een basisplaats, terwijl collega Roberto Mancini spelers als Costel Pantilimon, Stefan Savic en Owen Hargreaves opstelde. Bovendien mochten twee jonge Nederlanders op de reservebank plaatsnemen: Oguzhan Özyakup aan de zijde van the Gunners en Karim Rekik bij de bezoekers.

Het moet gezegd worden, Manchester City speelde met meer potentiële basiskrachten dan de thuisploeg; daarom was het extra knap dat Arsenal zich voor de pauze uitstekend manifesteerde. Het lukte de ploegen overigens niet om tot scoren te komen en dat was vooral een verdienste van City-doelman Pantilimon. Hoewel de eerste kans voor zijn ploeg was (Adam Johnson schoot rakelings naast), moest de Roemeen nadien tot tweemaal toe handelend optreden. Allereerst gooide hij zich voor de inzet van Park na een voorzet van Alex Oxlade-Chamberlain, even later plukte hij een inzet van laatstgenoemde uit de bovenhoek.

/

Na de onderbreking was de eerste kans voor Edin Dzeko, maar de spits trof geen doel. Aan de andere kant liet Marouane Chamakh zich zelden zien en de Marokkaan toonde niet aan een waardige vervanger van de afwezige Van Persie te zijn. Omdat ook de bij Manchester City ingevallen Agüero zich niet kon onderscheiden leek de wedstrijd af te stevenen op een verlenging en mogelijk ook strafschoppen, maar een razendsnelle counter in de slotfase besliste anders. The Citizens kwamen er rap uit na een hoekschop van Arsenal en het was Agüero die, met dank aan Dzeko en Johnson, de bal beheerst in de hoek kon schuiven.


Bezig met laden …